Terrarie lys & opvarmning

Hos Dyreverdenen har vi et bedt udvalg af forskellige lamper & opvarmning til terrarier, de skal sammen sikre at din reptil har muligheden for at fungere optimalt med den rigtige varme, dette giver de bedst mulige vilkår for dit krybdyr.

« 1

Varme & lys til terrarier

Reptiler og krybdyr er meget afhængige af varme fra omgivelserne, da de er koldblodet. Dette betyder de har behov for at kunne vælge i mellem at være i en direkte varme eller i skyggen, for at regulere deres krops temperatur. Ved lav temperature sænkes deres fordøjelse og deres dvalestarie begynder. Ved høe temperature kan det medføre at de bliver inaktive, dehyreret eller andre problemer kan opstå.

Kunstigt lys til terrarie

I naturen får reptiler varme direkte fra solen, men i fangeskab i et terrarie har de også behov for varme, derfor er det nødvendigt at give dem en kunstig varme ved hjælpe af varmekilder som fx. varmemåtter eller kunstigt lys pærer. Du bør dog huske at reptiler følger den samme døgn rytme som os og har derfor behov for at terraiet kan blive mørkt eller lyst afhængigt af tidspunket.

Varmekildens placering i terrariet

De fleste varmekilder kan blive placeret forskellige steder i et terrarie, du bør dog tænke på hvor lige præcis dit krybdyr eller reptil har bedst glæde af denne, da alle dyr er forskellige. En hovederegel er dog at varmekilden bør placeres under terratiet hvis du har et bundhvilende krybdyr, men har du et krybdyr der elsker at hvilke i højden, bør varmekilden sidde bagpå eller på siden af terratiet.

Hvilken varmekilde skal jeg bruge til mit terrarie?

Her bør du undersøge de præcise behov for lige præcis din krybdyr art da det svinger fra art til art. De har nemlig forskellige behov.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?