Kaninpleje

Hos Dyreverdenen finder du et bredt udvalg af produkter indenfor kaninpleje, lige fra børster, sårsalver, kosttilskud og andre former for pleje til kaniner. Alt sammen for at sikre en god trivsel for din kanin.

CoolPets Køledisk - Ø22cm
Diafarm Kanavit 37 - 150g
Duvo+ Mini Kam - 30 Stift
Flamingo Banan Gnavesten
Flamingo Gnavesten m. majs
Flamingo Himalaya Saltsten
w Smart Buet Saks - 20cm
« 1

Stort udvalg indenfor kaninpleje

Hos os finder du et stort og bredt udvalg indenfor pleje til kaniner, dette skal sikre din kanin for det godt, og hjælpe til at holde din kanin sund og rask. Vorees udvalg dækker lige fra børster, plejehansker, sårsalver, kosttilskud, pelspleje, klipning af kløer mm.

Det er vigtigt at pleje sin kanin

Det er utrolig vigtigt at have en velplejet og sund kanin, har du fx. en langhåret kanin, kan det være nødvændigt dagligt at børste den, for at sikre pelsen ikke filtre, at klippe din kanins negle, så disse ikke bliver for lange og generelt sikre din kanin har det godt, og adgang til massere af hø, frisk vand og lidt foderpiller, grønt, urter mm. En velplejet, sund og rask kanin er en meget ofte en glad kanin.

Pelspleje hos kaniner

Nogle kaniner har behov for en daglige pelspleje, for at sikre deres pels ikke filtre eller andre problemer. Især de langhårede kaniner med ulden pels som fx. teddy, løvehoved og angora kaninracer har brug for en daglig pelspleje, minimum vær anden dag, for at sikre pelsen er ufiltret, ren og fin.

De korthårede kaniner har ikke brug for lige så meget pelspleje, andet end en gang i mellem eller når din kanin fælder, for at fjerne de løse hår. Især når de fælder ville din kanin elske dig for at fjerne disse løse hår, da kaniner holder sig rene ved at slikke sig, og disse ville din kanin ende med at få i munden og kan ende med at sætte sig som hårbolde i maven og kan i værste fald give forstoppelse, dette kan ende med døden til følge for en kanin.

Klipning af kanin kløer

En kanins negle vokser konstant lige som vores egne, en vild kanin ville i naturen pleje dens negle ved at grave, dette kan vi dog sjældent tilbyde nok af hos en tamkanin, derfor er det utrolig vigtigt vi holder neglene velplejet eller evt. køre til dyrlægen og løbende for dem klippet, det er dog billigst at gøre dette selv med en kanin venlig neglesaks.

Hvis du selv vælger at klippe din kanins negle, skal du huske på ikke at klippe for langt ned, da der løber en blodåre inde i neglen et stykke nede, ved lyse negle kan dette oftes ses nemt, dette kan du dog ikke ved sorte negle. Ender du med at klippe i denne blodåre ville det gøre ondt på kaninen og den ville bløde en del. Husk at hold godt fast ved dette, da de fleste kaniner ikke bryder sig specielt meget om at få klippet negle, selv om dette ikke gør ondt, medmindre blodåren klippes.

Helbredstjek af din kanin

Du bør dagligt lave et mindre helbredstjek af din kanin, du går sammen med den hver eneste dag, og lære hurtigt at kende den ud og ind om noget evt. er galt.

Tjek fx. om

Ørene er fine og rene?.

Løber din kanins øjne?.

Virker din kanin nedstemt i forhold til normalt?.

har din kanin indtørret afføring i rumpen eller under fødderne?.

Har din kanin ændret adfærd?

Spiser din kanin pludselig ikke dens hø?

Pleje af dårlig mave hos kaniner

Har din kanin pluselig dårlig mave eller hård mave, bør du holde øje og overveje kontakt til din dyrlæge. Alternativ har vi produkter til at sikre en stabiliseret tarmflora som pro-fibre og fibreplex.

Min kanin ville ikke spise

pga. fx. sygdom, operation eller hvis dyret har svært ved at spise, bør du opsøge dyrlæge eller gøre hvad de har nænvt du bør give. Her kan bruges fx. Oxbow Critical Care, Burgess Dual Care til at tvangsfodre din kanin, så den ikke bliver yderlige syg osv. Vi anbefaler dog atlid at rådføre dig med din dyrlæge inden brug.

Plejehansker til kaniner

En plejehanske til kaniner, kan sikre en god pelspleje, som fx. at fjerne løse hår hos din kanin, give lidt message og generelt sikre en hyggelig stund med din kanin.

Pleje af kaninsår

Har din kanin fået et sår, bør du holde øje med dette og ved slemme sår kontakte din dyrlæge. Ved mindre sår, kan du behandle med vores forskellige produkter fra Vetramil i form af sårsalver, sårspray mm. Sælles for dem alle er de er kaninvenlige og sikre at bruge. Det er altid fornuftigt at have en lille stående, hvis uheldet er ude, så du kan pleje din kanin.

Afkøling af kaniner om sommeren

Du finder forskellige kølemåtter, kølesten mm. hos os, dette skal give din kanin mulighed for at køle af på varme sommerdage og sikre din kanin ikke bliver overophedet.

Varmepude til kaniner

En varmepude sikre god varme i de kolde vinter måneder, eller efter en operation som fx. hvis din kanin er blevet neutraliseret.

Body Stocking til kaniner

Velegnet som kanin pleje efter en operation som fx. hvis din kanin er blevet neutraliseret. Dette sikre din kanin ikke slikker sig i sårene, før de er helet.

Kosttilskud til kaniner

Du findet et bredt udvalg af forskellige kosttilskud til kaniner hos os, fra blandt andet Oxbow, Sherwood mm. Fælles for dem alle er de sikre en sund kanin, disse er ikke helbredende, men de kan forebygge og hjælpe lidt, ved akutte eller alvorlige problemer kontakt din dyrlæge.

Beroligende til kaniner

Skal din kanin opleve noget den ikke er glad for, og bliver utryg, som fx. på en køretur, nytårsaften eller lign. kan du med fordel bruge noget beroligende, her finder du beroligende produkter til kaniner fra blandt andet Pet Remedy i form af duftspredere, beroligende servietter, beroligende sprays mm. Alt for at sikre mere tryghed hos din kanin.

Oxbow Critical Care

Critical care Oxbow er til tvangsfodring af din kanin eller gnaver fx. pga. sygdom, operation eller hvis dyret har svært ved at spise. Vi anbefaler dog altid inden af Oxbow Critical Care eller andet lign. at kontakte din dyrlæge inden brug, da problemet kan være forskelligt og samtidig rådføre dig med en dyrlæge indne brug af Critical Care fra Oxbow.

Pet Remedy

Pet Remedy er beroligende til fx. hunde, katte og kaniner og velegnet hved stress eller hvis kæledyret er utroligt, du kan sagtens bruge det hele året. Pet Remedy virker beroligende stort set med det samme, ved at aktivere nervecellerne i hjernen der sender beroligende impulser til kroppen. Pet Remedy er lavet af æteriske olier fra Europa og indonesien, Pet Remedy har en lav koncentration.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?