Akvarieplanter

Hos DyreVerdenen finder du et bredt udvalg af flotte plastik & naturlige akvarieplanter, som kan pase ind i de fleste akvarier. De kan hjælpe med til at gøre dit akvarie tema, ekstra flot og de fås i et stort udvalg af forskellige længder og flotte farver.

« 1

Stort udvalg i akvarieplanter

Hos Dyreverdenen finder du et stort og bredt udvalg indenfor plastik planter og naturlige akvarieplanter vi udvider her 2022 meget mærkbart på vores udvalg indenfor akvarieplanter og derfor ville du komme til at finde massevis af flotte og dekorative akvarieplanter, som skal være med til at sikre dig det bedste af det bedste hos Dyreverdenen og derfor kommer der flotte naturlige kvalitets akvarie planter fra Tropica i vores sortiment i forskellige størrelser, farver og typer.

Hvordan får du bedst succes med dine akvarieplanter?

Her har Tropica lavet en god vejledning, til at sikre succes med dit akvarie.

Det rigtige akvarium handler om 3 afgørende forhold:

Lys:
• Lyset er planternes vigtigste energikilde.
• Lysstyrken afgør, hvilke planter du kan vælge
imellem.
• Jo bedre lyset er, jo flere forskellige planter
kan du vælge imellem.

Gødning:
Du skal bruge:
• Bundsubstrat til at lagre næring til
planternes rødder.
• Flydende gødning til dagligt brug.
• Evt. CO2 tilførsel, som fremmer væksten af
planter og dermed mindsker algedannelse.

Vandbevægelse:
• Du skal sikre dig, at akvariet er udstyret med
en pumpe og et filter til cirkulation af vandet
og opsamling af små partikler.

De rigtige akvarieplanter:

handler om at vælge planter efter hvad dit akvarium kan tilbyde dem.

Easy er de nemme planter med få krav. De tåler lav belysning (under 0,5 W/liter akvarievand) og kan undvære CO2 tilførsel.
Medium planter kræver et kraftigere lys (mellem 0,5-1,0 W/ liter vand) samt tilførsel af CO2 og gødning.
Advanced planter kræver en lysstyrke på minimum 1 W/liter vand, ekstra gødning og CO2, samt hyppigere pasning og beskæring af planterne.

NB: Tropica tager udgangspunkt i lysstofrør af typen T5 med reflektorer.

De rigtige akvariefisk:

Handler om 3 afgørende forhold.

• Maksimum 1 cm fisk per liter vand. Eksempelvis er en fuldvoksen neonfisk ca. 4 cm lang, så i et 100L akvarium skal man begrænse sig til 25 fisk.

• Brug algeædende fisk, rejer og snegle.

• Valg af fisk er en smagssag, og der er mange muligheder. Spørg os gerne om fiskenes adfærd og behov og om, hvornår de må komme i akvariet efter tilplantning.

Hvordan giver jeg CO2 til mine akvarie planter?

CO2 er akvarie planternes vigtigste næringsstof, uden cO2 kan planterne ikke lave fotosyntese som er det allerførste trin i en meget lang række processer hos planterne som skaber vækst.

Du kan tilføre CO2 til dit akvarie på mange forskellige måder, Tropica anbefaler at du anvender komprimeret CO2, så du tilfører CO2 til du har nået den ønskede pH i tabellen, og den ønskede pH afhænger af karbonathårdheden af dit vand fra vandhanen, samt hvor meget CO2 du skal bruge i dit akvarie. En smule CO2 per liter (f.eks. 3-5 mg per L) er bedre end ingenting.

Tropica planter mærket med "Medium" kræver omkring 10-15 mg CO2 per L, men "Advanced" planter kræver 15-30 mg CO2 per L.

Hvad er CO2, dKh og pH?

Har jeg brug for CO2? Hvis du vil have akvarieplanter, som er mærket med Medium eller Advanced fra Tropica i dit planteakvarie, er du nødt til at tilsætte CO2. Hvis du udelukkende har planter mærket med "Easy" fra Tropica, behøver du ikke ekstra CO2, men planterne vil trives bedre, hvis du alligevel vælger at tilsætte en lille smule.

Hvad er pH?
pH er et tal, som udtrykker vandets surhedsgrad. Lav pH er surt, og høj pH er basisk, mens neutralt pH er defineret som området fra 6 til 9 (hele pH skalaen går fra 0-14).

Hvad er dKh?
dKh er vandets karbonathårdhed og udtrykkes i tyske hårdhedsgrader (dKh). Karbonathårdheden er den samlede mængde af bikarbonat og karbonat.

Derfor bør du have akvarie planter i et akvarie

Planter har mange fordele, de er med til at gøre akvariet mere spændende for både dig og dine akvariefisk, samtidig bidrager planter også til at skabe et sundt vandmiljø i dit akvarie og planter i bunden har også betydning for dine akvariefisks trivsel og mulighed for at gemme sig mm.

Find de rigtige akvarie planter til dit akvarie

Når du vælger akvarieplanter kan du ikke kun gå efter udseendet på disse, du er også nød til at sikre dig ved at læse vores beskrivelse om hvor nemme de er at holde, hvordan de helst skal have det, hvilke arter de her, typer, hvor svære eller lette de er at holde, samt hvor de kommer fra i verdenen eller måske du hellere ønsker kunstige akvarieplanter i dit.

Nemme akvarieplanter

Akvarieplanter findes i mange forskellige typer og nogle er mere nemme end andre, som helt nybegynder ville vi anbefale dig, at kigge efter de nemme planter til dit akvarie først, til du lige har sikret du har styr på alt, nogle planter kan have godt af gødning og der kan være rigtig meget at sætte sig ind i, vi har dog lavet en så god infomation inde på vær eneste akvarieplante som muligt, for at hjælpe dig godt på vej til at blive en god akvarist.

Akvarieplanter til den erfarne akvarist?

Vi har selv akvarieplanter til den helt erfarne akvarist, ja faktisk til typer af akvarister ville du finde et godt udvalg indenfor akvarie planter til dit eller dine akvarier. Du finder flotte plastik planter fra forskellige populære mærker og du finder en masse naturlige akvarieplanter til at sikre et naturligt akvarie som kan hjælpe med at holde et sundt vandmiljø & sikre et flot og sundt miljø for dine fisk til en optimal trivsel.

Hjælpeplanter fra Tropica til en god start

Ved indkøring af et nyt akvarium er de første 90 dage kritiske. Grundlæggende handler det om, at akvariet og vandmiljøet skal i balance med plantevækst, fiskebestand og filter. Planterne skal tilpasse sig de nye forhold, medens alger straks vil trives og formere sig.

Hjælpeplanterne er ekstra planter, som skal hjælpe dit akvarium i gang hurtigt og sikkert og hjælpe til at undgå alger.

Et nyanlagt akvarium skal først udvikle den mikrobiologi (bakterier), som er en betingelse for at akvariet kan fungere ordenligt og bedst muligt. Bakterier i vandet nedbryder og omdanner skadelige stoffer, men der går noget tid inden der er bakterier nok i dit akvarie når du starter det op.
De nye planter i akvariet har stor indvirkning på mikrobiologi og vandkvalitet, men også planterne skal bruge noget tid på at udvikle rødder, tilpasse sig livet under vand og vokse sig store og flotte til at overleve ordenligt.

Der skal ikke meget til, for at noget kan gå galt i et nyetableret akvarium, ofte med voldsom algevækst til følge. Indplantning af nogle ekstra hjælpeplanter øger plantemængden i akvariet og hjælper ved at optage næring fra vandet, således at algerne ikke har næring til deres vækst.

Fælles for hjælpeplanterne er, at de er hårdføre og tåler meget forskellig vandkvalitet. Allervigtigst er dog at de er hurtigvoksende og hurtigt kan forbruge overskuddet af gødningsstoffer i vandet.

Hjælpeplanterne må beskæres ofte, så de ikke overskygger de langsommere voksende planter og forhindrer disse i at vokse sig store. Når de egentlige planter er kommet i vækst og har fået en god størrelse, skal hjælpeplanterne fjernes fra akvariet igen, eventuelt trinvis.

Eksempler på gode hjælpeplanter til at starte akvariet op:

Bundtede stængler med keramikring:
Cabomba aquatica
Egeria densa
Hygrophila difformis

I portion:
Ceratophyllum demersum

1-2-Grow! bæger:
Heteranthera zosterifolia

I potte:
Ceratopteris thalictroides
Limnophila sessiliflora
Ludwigia repens ’Rubin’
Myriophyllum mattogrossense

Husk:
Udover at bruge hjælpeplanter, så er vandskifte afgørende for at sikre en god opstart uden algeproblemer.

Tropica akvarieplanter

Tropica Aquarium Plants er et privatejet dansk selskab med hovedkontor i Egå ved Århus. Virksomheden blev grundlagt af Holger Windeløv i 1970. I 2004 blev virksomheden solgt til JPS Clemens som led i et generationsskifte og de nye ejere etablerede i 2007 et helt nyt gartneri som fundament for en langsigtet strategi.

Tropica Aquarium Plants beskæftiger sig med at fremme glæden og oplevelsen af at have akvaristik som hobby. Virksomheden udvikler, producerer og sælger akvarieplanter, gødning og tilbehør til akvaristik. Vi leverer dagligt til detailhandlen i hele Europa, Asien og Nord-Amerika.

Alt dette er med til at sikre at Tropica planterne holder en god kvalitet og sikres at vi altid kan levere friske planter i høj kvalitet direkte til vores egne kunder af webshoppen eller butikken, da Tropica lægger i Danmark og hurtigt kan levere friske planter hurtigt og nemt til os, som vi kan sælge videre.

Køb Tropica akvarie planter

Vi sælger et stort og bredt udvalg af Tripica akvarie planter, alt sammen for at sikre dig et ordenligt udvalg i høj kvalitet af naturlige planter til akvariet, vi forhandler potter, XL potter, 1-2-grow!, bundter, Aquadecor, portioner, minipotter i blisterpakning og potter i blisterpakning fra Tropica for at give dig dette solide og store udvalg indenfor planter til akvariet i høj kvalitet.

Bundplanter fra Tropica

Vi levere online og sælger bundplanter fra Tropica i vores fysiske butik, vi modtager løbende friske planter for altid at kunne levere friske bundplanter i høj kvalitet både online og i vores fysiske butik, vi sender planter forsvarligt ud, så du kan modtage planter i ordenlig kvalitet og indtakte.

Køb 1-2-grow! akvarie planter fra Triopica

1-2-Grow! er helt unge akvarie planter fra Tropica leveret direkte fra Tropicas laboratorium til os, hvor de står i et specielt køleskab for at holde sig. Planterne er fri for snegle, alger og pesticider og derfor helt ufarlige for følsomme rejer og fisk. Sortimentet byder på helt specielle planter! Succes med dit akvarium afhænger i høj grad af det rigtige plantevalg som du foretager dig. 

1-2-Grow! akvarieplanterne er kompakte fra start, så du vil opleve en tæt og flot vækst, hvis du giver dem den rigtige gødning og CO2 fra starten af.

1-2-Grow! er perfekt til små og mellemstore akvarier, og din tålmodighed vil lønne sig med tiden, da disse planter bliver rigtig flotte. Sortimentet byder på flere mosser og specialiteter som Rotala macrandra, Rotala 'Bonsai' samt minivarianter af traditionelle sorter som Alternanthera og Eleocharis.

Store akvarieplanter

Du finder hos os et godt udvalg indenfor store akvarieplanter i plastik eller naturlige store akvarieplanter fra Danske Tropica. Fx. deres XL potter som er ekstra store planter, som er mere robuste og giver øjeblikkelig frodighed i dit akvarie. XL-sortimentet kan også købes som POT. Planterne kan med fordel anvendes i f.eks. Cichlide-akvarier og større selskabsakvarier, hvor du har brug for noget volumen fra starten.

Små akvarieplanter

Vi har vores "baby planter" i form af Tropica 1-2-Grow!, som du læse mere omkring oppe i teksten elelr vi har små plastik planter eller naturlige planter fra Tropica i fx. potter som Potter er etablerede planter med masser af materiale og sunde, veludviklede rødder. De fleste potter kan deles i flere portioner eller enkeltplanter, som plantes særskilt.

Billige akvarieplanter

Du finder vær fald hos os billige akvarieplanter som er nemme at købe enten i vores fysiske butik eller online lige her på vores webshop, dette sikre dig nem adgang til billige akvarieplanter, hvor alle kan være med til at sikre trivsel til deres akvarie og akvariefisk.

Tropica Plant Care

Med hjælp fra Tropica´s plant care serie kan du få dækket de allermest nødvendige behov du som akvarist skal opfylde for at dine planter og fisk trives optimalt i akvariet. Det kan fx. være ved hjælp af følgende produkter og redskaber:

  • Substrat anvendes som næringsdepot hos de naturlige rødder. Din fordel er at du frit kan vælge grustype og farve. HUSK minimum at du skal dække substraten med 3-4 cm grus. Substraten er langtidsvirkende og fremmer en sund plantevækst hos dine akvarieplanter.

  • Aquarium Soil er et japansk naturligt vulkan granulat. Aquarium Soil sænker naturligt din KH og pH-værdi og fremmer dermed planternes evne til at optage næring. OBS! du skal huske hyppige vandskifte de første 4 uger er påkrævet, for at sikre en ordenligt vandkvalitet.

  • Premium Nutrition består af alle nødvendige mikronæringsstoffer og anbefales til alle planteakvarier. Specialised Nutrition indeholder tillige makro næringsstoffer og anbefales til akvarier med mange planter. Begge er flydende gødninger der doseres med jævne mellemrum direkte i akvarievandet.

  • Gødningskapsler kan med fordel anvendes til store, hurtigvoksende planter for stærkere vækst og farve. Kapslen skubbes med en pincet 3-4 cm ned i gruset direkte til rødderne og frigiver øjeblikkelig næring til dine akvarieplanter og hjælper med denne stærkere vækst og farve.

  • CO2 er planternes vigtigste næringsstof. Der findes forskellige løsninger og prisklasser som skal afstemmes nøje efter behov. Til alle begynderakvarier op til 60L, anbefaler vi Tropica System 60. Til nano akvarier uanset ambitionsniveau anbefaler vi brug af Tropica System Nano.

  • Saks og Pincet er helt uundværlige værktøjer både ved selve indplantningen, men også i forbindelse med den ugentlige trimning af planterne i dit akvarie, husk derfor altid at have sådan et sæt, for at sikre det flotteste akvarie og de sundeste planter til akvariet.

Plastik akvarieplanter

En plastik plante kan gøre dit akvarie, meget flotte og samtidig være helt uskadeligt at bruge, samtidig kan dine fisk ikke spise dem. Det ville nogle fiskearter gøre med ægte planter. Hvor i mod plastik planterne er kun som en pynte dekoration, der sikre der er altid er flot og evt. grønt i dit akvarie, samtidig kan de passe ind i lige præcis dit akvaries tema. Da de fås i et stort udvalg af flotte farver og forskellige længder.

Plastik planter til at skjule akvarieudstyr

Plastik planterne kan faktisk gøre mere end bare at være en dekoration. De kan på samme tid være med til at skjule forskellige akvarieudstyr som fx. det tekniske udstyr som fx. filtre og varmeapparater, da de ikke ødelægger udstyret.

Det er nemt at bruge plastik planter

Det er utrolig nemt og enkelt at bruge plastik akvarieplanter, du skal faktisk blot pakke dem ud, og sætte dem ned i dit akvarie, de kan nemt og enkelt flyttes rundt igen lige så meget du ønsker. Og de kan nemt rengøres, uden at tage skade.

Stort udvalg i billige plastik planter til akvarie

Hos os finder du altid et stort og bredt udvalg af flotte plastik planter til dit akvarie. De kan sikre din akvarie bliver flot og silrent, samt sikre skjule steder for din fisk og udstyr.

Køb akvarieplanter online

Du kan nemt og enkelt bestille dine nye akvarieplanter til dit akvarie direkte hjem til din dør, eller til nærmeste pakkeshop, eller direkte til din arbejsplads, vi er også klar på at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til valget af akvarieplanter, så kontakter du os blot på telefonen, chatten eller vores e-mail. Bemærk der kan være forlænget leveringstid ved nattefrost, da planterne ikke ville overleve dette uden køb af en heatpak.

Køb akvarieplanter i vores fysiske butik

I vores fysiske butik kan du vælge blandt vores mange akvarieplanter og se dem mere detaljeret og samtidig få råd og vejledning til valget, hvis du har nogle spørgsmål er vi nemlig altid klar til at hjælpe dig med disse i vores butik.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?