Hubertus Hø - PetDK Alpine Hø

PetDK Alpine Hø - 4kg

Mærke: Hubertus

SKU: HU5000

149,00DKK

ekskl. levering

Hubertus bjergeng høet, er en utrolig godt kvalitets hø, samt muligvis det bedste hø på markedet til kaniner og gnavere. Det er egnet til selv de kræsne dyr.

Få besked når varen kommer på lager

PetDK Alpine Hø

Høet som vokser i nærheden af Salzburger Salzkammergut på Alperne. Det er et kvalitets hø som er egnet til kaniner og gnavere, og er også egnet til de meget kræsne dyr. Hubertus høet indeholder mange vigtige næringsstoffer. Dette her kvalitets hø, er nøje analyseret, for at sikre den bedste kvalitet til din kanin eller gnaver, og for at give den de vigtige næringsstoffer og et sundt, samt lækkert hø. Resultaterne på høet er helt frit tilgængelige for vores kunder, for at bevise kvaliteten af dette her lækre hø.

Det lækreste Hubertus bjergenghø.

Hubertus høet er dejlig grønt og har en aromatisk intens lugt, de fleste kaniner og gnavere ikke kan modstå, høet er fri for skimmel. De tørrede planter som er tilsat høet er samtidig skånsomt opbevaret og har på samme tid en højere andel af blade sammenlignet med normalt hø, dette betyder høet kun er meget lidt bearbejdet og transporteret.

 

  • Kvalitets bjergeng hø
  • Med vigtige mineraler og vitaminer
  • Med vigtige næringsstoffer
  • Nøje valgt sammensætning
  • Egnet til kaniner og gnavere

 

Indhold: 4kg.

Hubertus høet med den rigtige sammensætning.

Det er sammensætningen af råfiber som giver vores kaniner og gnavere, som fx. marsvin en god fordøjelse. Hø er et naturligt produkt, og derfor er værdierne udsat for naturlige udsving, men selve udsvingende på Hubertus høet er meget små, da de kun er produceret på de "eviggrønne enge.

Råfiber er ikke bare råfiber. Det er dog ikke dette indhold som siger meget om høet er godt for vores kaniner eller gnavere, men kun sammensætningen af cellevægskomponenterne. Råber består af cellevægsstoffer cellulose (svært at fordøje, samt hemicellulose (let at fordøje), samt ufordøjeligt lignin. For en ordenlig fordøjelighed må det samlede indhold af cellevægge NDF-indhold af råfiberet ikke være for højt, hubertus høet er relativt lavt ved kun 511g/kg TS, hvilket betyder en god sund fordøjelighed. Normalt er alm. hø på godt over 600g. Det grønne friske hø er ofte omkring de 550g/kg TS.

Selve sammensætningen af plantefibrene sikrer høet en god kvalitet, samt forhindre fordøjelses problemer hos vores kaniner og gnavere. ADF-indholdet i Hubertus hø, kan sammenlignes med friske grønne fødevarer og sikre derfor din kanin eller gnaver en sund og god foder optagelse, en god foder udnyttelse, samt en god fordøjelighed. På samme tid hjælper det med at transportere dyrets mad ned i tarmene og dermed forhindrer fordøjelses problemer. Værdien for hø er normalt omkring 400g, hvor i mod frisk grønt hø er på omkring de 330g/kg TS. Hubertus Høen lægger dog meget bedre, med kun 286g/kg TS. Den lave indhold af ADL sikrer samtidig en god udnyttelse af cellevægskomponenterne ved hjælp af intestinale bakterier. Jo ældre planterne bliver desto mere bliver de lignify. Ansvarlig for dette er den ufordøjelige lignin (ADL) til kaniner og gnavere, et for højt lignindhold forhindrer genopretningen af cellulose og hemicellulose (ADF).

Hubertus høet med de vigtige vitaminer og mineraler.

Hubertus høet lægger utrolig godt med dets mange sunde og vigtige vitaminer og mineraler, høet ligger i bunden med 39g/kg TS, hvilket sikre din kanin eller gnaver en god anvendelighed af cellevægskomponenterne hemicellulose, til energi produktion og dels cellulose af tarmbakterier. Normalt er hø omkring 40-60g/kg TS.

Den dejlige naturlige struktur af fibrene, hjælper med den nødvendige tyggeproces hos din kanin eller gnaver, så tænderne bliver slidt, grundet silikaterne som er i selve høet. Dette sikre den nødvendige og vigtige tandslibning. Selve indholdet af den fordøjelige energi svarer perfekt til anbefalingerne for både kaniner, marsvin og andre gnavere. Den fordøjelige energi af høet, afspejler sammensætningen af selve kulhydrater. Dette svare til 10 MJ/kg TS, hvilket igen vare til vedligeholdelses kravet for både kaniner og gnavere, dette beviser samtidig Hubertus høets høje kvalitet.

Indholdet og forholdet i mellem calcium, fosfor og magnesium svarer stort set til alle anbefalingerne og tjener styrken af kæbe knogler og tænder. Værdierne for Ca, P og Mg e skal hjælpe dig som ejer, vis din kanin eller gnaver kæmper med tand- eller urinvejs problemer (sten). Hvis fosfor indholdet i kosten er alt for højt, bliver calcium opløst fra knogler og tænder, hvis det er for lavt, forhinmdrer inkorporering calcium i dette,

Beskyttelse mod sygdomme og immunforsvar.

Hubertus høet beskytter mod inflammatoriske sygdomme og kaniner og gnaveres immunforsvar, indholdet og især selve hele sammensætningen af flerumættede, essentielle fedtsyrer sikre en god beskyttelse mod inflammatoriske sygdomme og understøtter selve immunsystemet hos din kanin eller gnaver. Det har meget længe været kendt at forholdmæssigt afbalanceret forhold mellen de essentielle fedtsyrer er utrolige vigtigt for inflammatoriske sygdomme og for selve immunsystemet hos kaniner og gnavere. De anti-inflammatoriske omega 3 eller linolensyre, samt anti inflammatoriske omega 6 og linolsyre, essentielle fedtsyrer bør balanceres nøje. Ikke selve mængden der gives men selve sammenstningen er utrolig vigtig for selve immunsystemet. I Hubertus høet er forholdet N-6: N3. Hvilket = 1: 2, dette er utrolig godt.

Vitamin D: sikre en optimal udnyttelse af mineraler til tand- og knoglestyrke, samt et stabilt immunsystem. Hubertushøet indeholder et helt naturligt indhold af Vitamin D, grundet soltørring af planterne som er tilsat, vitaminen bliver dannet ved UV-B stråling i planterne, når de tørres. Planter indeholde nemlig normalt ikke vitamin D.  Vitamin D spiller en utrolig vigtig rolle med calcium, disse vigtige mineraler er nødvendige for at styrke tænder og knogler hos kaniner, marsvin og andre gnavere.

Ved mangdel på vitamin D hos kaniner og gnavere ville det hæmme selve inkorporeringen af calcium og fosfor i knoglerne og tænderne, dette kan ende med tand. og kæbeproblemer hos din kanin eller gnaver. Dette er en meget almendelig sygdom hos kaniner, som nemt kan undgåes ved at sikre rigelig med vitamin D, igennem fx. kvalitets hø. Dette er ofte problemer hos inde kaniner, da disse ofte ikke har mulighed for at opholde sig udendørs i solen, og få vitamin D helt naturligt. Du kan også give vitamin D igennem foderet, vær dog opmærksom på om denne tilsætning er i dit foder. Vitamin D er også utrolig vigtigt for selve immunsystemet. Vitaminen forbedrer immunsystemets yde evne og hæmmer autoimmunitet (respons af kroppens antigener. Vitamin D: 500-1000 IE/kg TS.

Et stabilt immunsystem og udnyttelse af andre vigtige næringsstoffer ß-caroten er selve forløberen til vitamin A. Vitamin A bliver meget ofte tilsat i meget høje mængder i forskellige tørfoder mærker. Naturligt ß-caroten kan dog ikke overdoseres, da overskydende caroten lagres med huden og bliver bortskaffet gradvist igennem kaninen eller gnaverens urin. Vitamin A er meget nødvendig for at forebygge, beskytte og regenere hud og slimhinder hos kaniner og gnavere. Det øger modstanden mod fx. infektioner, øger dannelsen af antistoffer og er involveret i metabolisme af kulhydrater, proteiner og fedtstoffer.

ß-caroten værdien for kvalitets hø er 62g/kg TS dobbelt så højt som helt almendeligt hø.

Vitamin E, er en naturligt antioxidant, som forhindre dannelsen af frie radikaler og dermed sikre mod sygdomme. Samtidig med den har en indflydelse på proteinsyntese. Det har en antitoksisk virkning i cellemetabolismen, forhindrer levernekrose og muskeldegeneration, regulerer hormonmetabolismen, opretholder membranernes stabilitet, som fx- hjerte- og skelet musklerne og stimulerer antistof dannelsen. Skovlholdige aminosyrer sikrer en helt natuyrlig forsuring af din kanin eller gnavers urin og kan såldes beskytte mod urinsten. De essentielle, svovlholdige amonisyrer methionin og cystin garanterer en god udnyttelse af hele proteinet.

Mineraler i g/kg TS:
Calcium (Ca) 7,0
Fosfor (P) 3,0
Magnesium (Mg) 2,2

Analysen samt beskrivelsen er baseret på Hubertus hø.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?