Dyreudstyr til alle dine firbenede venner

Hvis du skal til at anskaffe dig et nyt kæledyr, skal du vide hvilket dyreudstyr, du skal bruge. Alle kæledyr har brug for udstyr i højere eller mindre grad, men det er meget forskelligt, hvor meget diverse typer af kæledyr har brug for.

Ligeledes er der også stor forskel på det dyreudstyr, de skal have, og det dyreudstyr, som blot er til underholdning.

Her kan du læse mere om hvad du kan få af dyreudstyr til det kæledyr, du vil anskaffe dig. Det kan også være, at du allerede har et kæledyr og ønsker at vide mere om andet udstyr.

Læs videre og bliv klogere på kæledyrsudstyr.

Hunden - menneskets bedste ven

Når du får en hund er der en række ting, som du skal have, uanset race, størrelse og alder. En hund har brug for motion, og derfor skal du have en snor og sele samt et halsbånd, så du kan komme ud på nogle gåture.

Der findes mange varianter inden for dette dyreudstyr, men en god idé er at skaffe en snor, hvor du kan regulere længden. Det er rart at kunne, hvis der fx kommer andre hunde, og du vil have hunden tæt på dig. Ligeledes er det en god idé at kigge efter en sele, da en sele bedre støtter hunden, når du trækker i snoren. Så får hunden ikke et ubehageligt ryk omkring halsen, når du vil stoppe.

Hunde er et utrolig klogt dyr, og det betyder, at det også er vigtigt at købe dyreudstyr, der kan stimulere hundens intellekt. Her kan du ofte få mange forskellige former for legetøj, som du kan gemme godbidder i. Så er det efterfølgende hundens job at finde godbidderne. Det lader dem bruge deres lugtesans og udfordrer dem til at løse puslespil for at få deres mad.

Katte er ikke kun for ensomme singler

Der bliver ofte joket med at katte kun er for ensomme damer, som ikke kan finde en mand. Dette passer langt fra. Katte er et yderst selvstændigt dyr, hvilket betyder, at den er et oplagt valg for dem, der gerne vil have et kæledyr, som godt kan klare sig selv i løbet af dagen.

Man går sjældent ture med katte, så derfor er en snor ikke en nødvendighed her. Til gengæld har katte brug for at blive stimuleret, og derfor bør du anskaffe dig noget legetøj, som du kan bruge til at underholde katten.

Derudover vil et kradsetræ også være en god idé. Det behøver ikke stå på gulvet. Mange vælger også at have det hængende på væggen, da katte alligevel er ret atletiske. Så er der også mindre risiko for at katten kradser på sofaen eller andre møbler.

Er det en indendørskat, har du også brug for en kattebakke og tilhørende skovl. Det kan godt lugte på trods af gruset, så vælg et godt sted til bakken. Du kan også bruge penge på en seng til katten, men på samme tid er katten et selvstændigt dyr, så der er gode chancer for, at den vælger et andet sted at sove, selvom du har købt en lækker blød seng. Så overvej om det er en nødvendighed.

Fisk - det allergivenlige kæledyr

Fisk er et godt kæledyrsvalg til dem, der er allergiske over for dyrehår. Til gengæld er det svært at kæle med dem. De kan dog være meget flotte at betragte og du kan få mange forskellige former for fisk til dit akvarie. Og så passer de også fint sig selv.

Fisk kræver dog overraskende meget dyreudstyr, og de er den slags dyr, der hovedsageligt kræver dyreudstyr til overlevelse, frem for eksempelvis underholdning. Du skal blandt andet bruge akvarie, pumpe, akvariesten plus figurer, algerens og mere til.

Du kan ikke gå en tur med dine fisk, men det betyder ikke, at de ikke har brug for motion. Her kan du hjælpe ved at købe planter og andre forhindringer, som den kan lege omkring.

Der er meget at sætte sig ind i, når det kommer til fisk. De har brug for optimale forhold, og du skal være opmærksom på, at vandet hverken er for rent, for beskidt eller mangler ilt. Det gælder om at skabe det ideelle økosystem for fiskene at leve i. Du skal også være opmærksom på, hvilke fisk du sætter sammen i akvariet, da fisk kan være et meget socialt dyr. Nogle gange trives de i stimer, og det skal du som ejer være klar over.

Gnavere, der ikke er gnavne

Marsvin, hamstere, chinchillaer og mange flere slags gnavere, kan være en god mulighed for at have et kæledyr til børn. Mange gnavere er rolige og elsker at blive kælet, men vil du gerne have en gnaver skal du som minimum have et bur, bundstrøelse, et hus, en madskål og en drikkedunk. (marsvin og chinchillaer har også behov for ubegrænset hø).

Med dette kan du have de fleste gnavere derhjemme. Så bør du selvfølgelig også købe legetøj og evt. hjul. Til gengæld er det nødvendigt også at købe en saks til deres kløer. De skal jævnligt klippes ned, så gnaveren ikke sidder fast, eller kløerne ikke bliver krogede og trykkes ind i foden.

Når du køber en gnaver, skal du huske at undersøge, hvilke behov de har. Hvor stort et bur har de brug for, og hvilken slags foder de skal have. Dyr som chinchillaer skal også have adgang til et såkaldt sandbad, der kan hjælpe dem med at pleje deres pels.

Til marsvin og hamstere kan du overveje en løbegård. Det er et ovalt hegn, som du kan sætte på gulvet. På den måde kan du give dine gnavere lidt mere plads at løbe rundt på. Husk at lægge et tæppe eller håndklæde under i tilfælde af, at der skulle være uheld.

En kanin er ikke en gnaver

Mange tror fejlagtigt at kaniner er gnavere. Men selvom de har voksende fortænder ligesom gnavere, hører de faktisk under en anden gren af pattedyr, nemlig lagomorph familien. Lagomorph familien har et ekstra sæt fortænder i forhold til gnavere. Overvejer du en kanin bør du sætte dig ind i kaninens behov, de har nemlig brug for utrolig meget plads, vi anbefaler en frikanin eller en udekanin i en stor indhegning. Kaniner har brug for pillefoder, hø, legetøj, en høhæk og mere afhængigt af om det er en indekanin eller udekanin, kannier er samtidig utrolig renlige og vælger du at have din kanin inde, kan du med fordel købe en lav åben kattebakke som toilet til din kanin.

Har du fået en kanin, kan du også anskaffe en sele og gå en tur med den. Det lyder måske underligt, men det kan lade sig gøre. Dog er det nok mest spændende at gå tur med den på grønne arealer. Du skal også passe på, at den ikke bliver for stresset eller skræmt af omgivelserne, du bør samtidig nøje have tilvænnet din til selen inden du behøver dig ud.

Husk at din kanin skal have adgang til ubegrænset hø.

 

Få meget mere viden, besøg vores dyreblog med indlæg omkring alle mulige gode emner omkring vores kæledyr og dyreudstyr.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?