Pasningsvejledning af kongeboa

Pasningsvejledning af kongeboa

10-09-2021

Hvis du overvejer at få dig en slange som hobbydyr, kan du med fordel anskaffe dig en kongeboa. Som du også vil læse i denne pasningsvejledning af kongeboa, så er det en god begynderslange. Med andre ord er det altså relativt nemt at holde en kongeboa.

Baggrundsinformation om kongeboaen

Kongeboaen er en kvælerslange, der er aktiv om natten. Selve racen stammer fra Syd- og Mellemamerika. Kongeboaen kan blive helt op til 4 meter lang. Det er dog kun i nogle tilfælde. Andre kongeboaer bliver kun 1,2 meter lange. En kongeboas længde vil afhænge af, hvor kongeboaen kommer fra. Kongeboaen anbefales som begynderslange, da racen trives ganske fint i fangenskab. Det er blot vigtigt, at du altid husker, at der er tale om et hobbydyr – ikke et kæledyr.

Det spiser en kongeboa

Du kan fodre en kongeboa med eksempelvis rotter, kyllinger eller kaniner. Det vigtigste er blot, at slangen bliver fodret med dyr, der ikke er tykkere end slangen selv er på sit tykkeste sted. Det er muligvis et af de vigtigste facts, når du læser en pasningsvejledning af kongeboa. Du behøver i øvrigt heller ikke tilsætte nogle former for vitaminer i foderet.

Sådan fodrer du en kongeboa

Nogle kongeboaer vil kun have frisk aflivede foderdyr. Dog vil du ofte kunne få en kongeboa til at spise foder fra frost, hvis blot du tør det op. Nogle kongeboaer er nemme og spiser derfor foderet, når blot du lægger det i terrariet. Med andre kongeboaer bliver du nødt til at bevæge maden, så slangen tror, at foderdyret er levende og griber det. Hvis du bliver nødt til at bevæge foderet, bør du helt klart anvende en pincet. Det er et vigtigt råd, når du læser en pasningsvejledning af kongeboa.

Indret et optimalt terrarie til din kongeboa

Det vigtigste kriterie, når du skal indrette et terrarie til din kongeboa er, at terrariet er ligeså langt som slangen. Derudover bør du, ifølge denne pasningsvejledning af kongeboa, sørge for, at terrariet er omkring 28 grader. Der bør også være én eller flere varmeområder i terrariet, hvor temperaturen når op på 35 grader.

Om varmeområderne

Når du skal indrette et varmeområde til din kongeboa, bør du lave et område, hvor slangen selv kan lægge sig om dagen. Derudover bør du også have en varmemåtte under selve terrariet. Kongeboaen kan så opholde sig dér, når det bliver nat. Det er meget vigtigt, at du sørger for, at alle lamperne er afskærmet. Ellers risikerer du, at din slange brænder sig.

Sådan håndterer du en kongeboa

En kongeboa bryder sig ikke om at blive taget ud. Derfor bør du kun håndtere din kongeboa, hvis det er absolut nødvendigt. Eksempelvis ved sygdom. Når du skal håndtere slangen, bør du have arbejdshandsker på. Desuden bør du også bruge begge dine hænder, da det får slangen til at føle sig tryg. Uanset, hvor meget du gennemlæser en pasningsvejledning af kongeboa, er det stadig svært at se, hvornår slangen vil bide. Derfor bør du hele tiden være meget opmærksom på kongeboaens bevægelser.

Se vores udvalg indenfor foder og tilbehør til kongeboa her.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?