Musik til hunde, hvad kan hunde lide at høre?

Musik til hunde

17-05-2022

Der er efterhånden en hel del forskning på det område, der undersøger, hvordan musik påvirker hunde. Her er svaret soleklart. Hunde kan meget nemt påvirkes med musik og endda opnå større afslapning og mindre stress i hverdagen, ved at der spilles den helt rette musik for dem, mens der er musik, der har den præcist modsatte effekt.

Derfor er det altså ikke helt ligegyldigt, hvilken kanal radioen står på derhjemme, når hunden eventuelt er alene hjemme. 

Hundene har deres yndlingsmusik 

Forskningen viser, at hunde har deres helt klare favorit, når det kommer til musikgenrer. Her er det i hvert tilfælde således, at hunde sænker deres stresshormon niveau i kroppen, når der er tale om soft rock eller reggae. Andre genrer kan have vist sig slet ikke at have haft nogen effekt på hundens indre, mens eksempelvis hard rock har vist det lige præcis modsatte. 

Lad hunden høre musik, når den er alene hjemme 

Når nu der er så meget forskning, der viser, at det har en positiv effektiv med den helt rette musik til hunde, når det kommer til målingen på deres stress niveauer, så kan du med fordel sætte den rette musik på anlægget, når hunden eksempelvis skal være alene hjemme.

Her kan du spille reggae eller soft rock i lave lydniveauer, hvilket straks vil betyde, at hundens stressniveau falder i kroppen, og at den har nemmere ved at falde til ro. 

Ængstelige hunde kan have gavn af musik 

Det ses særligt hos ængstelige eller angste hunde, at reggaemusikken har en positiv effekt, når det kommer til at få disse hunde til at slappe af. Det er uanset, om der er tale om alene hjemme problemer, ængstelighed overfor andre hunde eller høje lyde samt skud, som musikken er blevet testet for. 

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?