Min hund er aggressiv ved madskålen - Hvad gør jeg?

Min hund er aggressiv ved madskålen - Hvad gør jeg?

20-12-2019

Mad aggression er et klart udtryk for hundens behov for at beskytte en livsvigtig ressource. Dette er helt naturligt og normalt for en hund at gøre, den tror nemlig du ville tage dens mad. Men dette er selvfølgelig ikke optimalt i længden, og bør trænes væk. Dette er især vigtigt for at undgå uheldige episoder især med børn til stede. Du bør stille og roligt vende din hund til i er omkring den mens den spiser, og gøre hele oplevelsen til noget positivt. Du kan med fordel starte med at sætte dig på gulvet ved siden af madskålen, mens din hund spiser. De første gange skal du blot ignorerr hunden, efterfølgende kan du med fordel begynde at tale stille og roligt til den og evt. belønne den med en lækkre godbid, vis den er rolig.

Træningen er vigtigt, for at undgå en aggressiv hund ved madskålen

Efter at have lavet øvelsen ovenover og din hund er blevet afslappet ved din tilstedeværelse omkring madskålen og evt. også på resten af familiens tilstedeværelse. Efter din hund er 100% rolig omkring dette, kan du begynde at gå videre.

Når din hund er klar på overstående, skal du finde en ekstra lækker godbid, gem denne i din hånd og lad som om du tager den fra hundens madskål. Dette ville hunden opleve som at du hjælper den med at finde det bedste og efterfølgende giver den det.

Efter flere træninger på denne måde kan du stille og roligt forsøge at nusse din hund stille og roligt ned af ryggen, mens den spiser. Er den okay med dette, kan du forsøge at skubbe en meget lille smule til skålen og huske at rose og belønne med noget ekstra lækkert, vis din hund ikke udviser en uønsket adfærd. Efter en masse forsøg med dette, og din hund forbliver rolig, kan du stille og rolig og i korte perioder begynde at tage madskålen op i korte perioder og sætte tilbage igen, tiden maden er "oppe" udvides gradvist, i trakt med hunden acceptere dette, beløn altid for en positiv adfærd og ignorer en uønsket adfærd.

Til slut skal du forsøge at gå over til eller forbi din hund mens den spiser, start altid i det små. Kast en ekstra lækker godbid ned til hunden, men du gør dette og gå videre. Til slut kan du begymde at gå hurtigere forbi, løbe eller skube en smule til din hund, husk altid at belønne for en positiv adfærd.

 

Husk altid at tage det stille og roligt og altid være 100% sikker på hunden er klar til næste øvelse, inden du går videre. Det kan kræve mange forsøg inden, den er klar. Du bør samtidig altid træne positivt og aldrig skælde ud.

 

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?