Må man have hund med på hotel – og hvor?

Må man have hund med på hotel – og hvor?

28-07-2020

Der gælder særlige regler i forbindelse med kæledyr og hotelophold. Har du planer om at tage din hund med på et hotel, er det vigtigt, at du på forhånd undersøger hotellets retningslinjer i forhold til at medbringe kæledyr.

Herunder kan du læse mere om, hvorvidt det er tilladt at tage familiens firbenede medlem med på hotel, og du får viden om, hvor det kan være tilladt at medbringe kæledyret.

Hunde og hotelophold

Som udgangspunkt er det ikke tilladt at have dit kæledyr med på et hotel. Dette skyldes regler omkring rengøring, hygiejne og hensyn til allergikere. Det ville kræve en omfattende rensning af gulve og tekstiler at rengøre hotelværelset optimalt, efter I er taget hjem.

Skulle der være beboere på hotellet med allergi overfor hunde, ville det skabe kaos og konsekvenser for hotellet og dets personale. Derfor skal du gå ud fra, at det ikke er tilladt.

Dog er det ikke ens betydende med, at det ikke er muligt at kunne medbringe din hund på et dejligt hotel.

Der findes særlige hoteller i Danmark, der henvender sig til familier med de skønne, pelsede kæledyr.

Hvor finder jeg hundevenlige hoteller?

Der er hundevenlige hoteller over alt i Danmark. På nettet kan du søge specifikt efter hoteller, som byder både to- og firbenede velkommen.

På disse overnatningssteder vil der være gjort særlig plads til kæledyret. Der vil typisk være madskåle, og der vil være kortest mulig afstand til nærmeste udgang. Der er med andre ord taget hensyn til, at der er brug for at gå ture med hunden både morgen og aften. Når I bor på værelse tæt på en dør med udgang, kan du hurtigt lufte din hund om morgenen, og de øvrige beboere på hotellet forstyrres ikke.

Hotellerne med adgang for hunde vil have blandede gæster. Det vil sige, at der er gæster med og uden hunde. Dette er væsentligt for dig at være bekendt med, da det ikke er alle mennesker, som er afslappede med hunde i nærheden.

Før du tager afsted på dit hotelophold med din eventyrlystne hund, er det en god idé at være bekendt med særlige forhåndsregler.

Værd at vide om at booke overnatning på hotel med hund

Når du har fundet det hotel med adgang for hunde, du ønsker at bo på, skal du oplyse, at du har hund med. Det er vigtigt for personalet at vide, at du medbringer hund. Derved kan I få det rette værelse, som ligger tæt på udgangen.

Du skal være opmærksom på, at der ofte vil opkræves ekstra gebyr, når du har din hund med på hotel. Dette handler om, at rengøringen efter jeres ophold er mere omfattende.

Særligt om at have ledsagerhund med på hotel

Hunde opdeles i 2 kategorier, når det kommer til hotelovernatning. Der er hunde, der følger med som en del af familien, og så er der ledsagerhundene. Ledsagerhunde er de hjælpehunde, som blinde og svagtseende mennesker har med sig. Det er hunde, der udgør en uundværlig del af hverdagen hos en svagtseende person. Hoteller vil typisk have stor tolerance overfor, at der medbringes ledsagerhunde.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?