Må du give din kat fisk og skaldyr, som fx. rejer?

Må du give din kat fisk og skaldyr, som fx. rejer?

04-09-2021

Det kan nogle gange være en jungle at finde rundt i, hvad man må give ens kat at spise af ”menneskemad”, og hvad man ikke må give. Mange vil gerne variere deres kats kost, så den får noget andet end tørfoder mens andre gerne vil forkæle deres kat med noget ekstra godt en gang imellem.

Pas på med for meget fra havet

Mange spørger, om man må give ens kat rejer. Det må man umiddelbart godt, men man skal ikke give det i for store mængder. Giver du din kat en reje i ny og næ sker der ingen skade.

Mange vil også gerne vide, om de må give deres kat fisk fra dåse såsom tun. Det må man som udgangspunkt gerne. Men igen skal man ikke give det for ofte eller for meget af det. I fisk og skaldyr er der tungmetaller, og det kan være skadeligt for katten i store mængder. Fisk på dåse og skaldyr på dåse kan også indeholde en del salt, og det er ikke godt for katte at få for meget salt.

Disse fødevarer må du ikke give din kat

Der er fødevarer, som man helt skal undgå at give ens kat. Det er blandt andet chokolade. Chokolade er meget giftigt for hunde og katte. Selv i små mængder kan det være farligt.

Man må heller ikke give ens kat rå kartofler, avokado, vindruer og rosiner.

Man skal også holde sig væk fra mad med meget salt eller sukker i. Løg er heller ikke gode for ens kats mave.

Hvis man giver sin kat nogle af disse madvarer, så kan man risikere at ens kat bliver meget syg og i værste tilfælde dør af det. Så det er med at være meget opmærksom på, hvad katte kan tåle, hvis du ønsker at forkæle dem lidt ekstra i ny og næ, hvilket der naturligvis skal være plads til.

Husk altid at kontakt din dyrlæge ved tegn på sygdomme, for behandling eller rådgivning ved tvivl.

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?