Kan man have hund i lejlighed?

Kan man have hund i lejlighed?

10-12-2019

Svaret er ganske enkelt ja det kan du, du bør dog gøre dig selv, hund kommende hund og dine naboer den tjeneste at undersøge lidt omkring at have hund i lejlighed inden.

I dette her indlæg, ville jeg forsøg at gennemgå nogle af de ting du bør være opmærksom på omkring valg af hund eller hvalp i en lejlighed, samt andre fornuftige ting, som du bør tjekke op på.

Må du have husdyr i din lejlighed?

Det er faktisk ikke alle steder du må have husdyr i en lejlighed eller også er nogle typer af husdyr forbudt, dette skal du nøje undersøge i din lejekontrakt eller inden du vælger en lejlighed, vis du ønsker at have en hund med, der kan også være regler omkring antallet af hunde i din lejlighed. Så husk at undersøg dette inden, du anskaffer dig en lejlighed hvor du ikke må have hunde, eller en lille sød hvalp, som du ikke må have. I værste fald kan du nemlig blive smidt ud, eller være nødsaget til at skulle skille dig af med dit nye familie medlem.

Valget af hunderace, kan have stor betydning

Du bør grundigt sætte dig ind i hvad du ønsker af en kommende hund, samt hvor meget racen generelt "larmer" det kan være svært at vide før den lille nye er inden i hjemmet, men mange racer har tildens til at følge racens standard. Tag fx. en chihuahua de gør ofte utrolig meget, dette kan genere dine naboer og skabe splid. Du bør derfor gå efter en race som ikke gør specielt meget, men samtidig overveje dens aktivitetsniveau, hvor meget aktivering den skal have, hvor stor den er iforhold til pladsen, hvor meget pleje i form af pels mm. den har behov for. Du skal samtidig huske på at i hundens første år, må den under ingen omstændigheder gå på trapper, dette ville med stor sansynlighed skade mere end det gavner, før din hunds krop er færdigudviklet.

Hvilken hunderacer passer til en lejlighed?

Dette er helt op til hvad du gør selv, iforhold til aktivering mm. Men generelt findes der hunderacer som passer bedre til at bo i en lejlighed end andre, og dette har ikke noget med størrelsen er gøre men i store træk hundens aktivitetsniveau. Vis du ønsker en større hund kan du med fordel gå efter en disse her hunde:

- Grand Danois, de er generelt rolige og har et meget lavt energiniveau, bivirkningerne her er dog de er meget store og kræver lidt ekstra plads.

- Malteser, så slipper du for hundehår over det hele, du får en social og generelt rolig hund

- Yorkshire terrier, de er små, rolige, glade og har det normalt godt med mennesker og andre hunde.

- Fransk bulldog, en mindre race som alievel ikke er helt lille, den elsker at rå prutte i sofaen og de er normalt stille og rolige.

- Engelsk bulldog, en større udgave af den franske bulldog, en rolig hund som har samme positive sider præcis som den franske bulldog.

- Cavalier king charles spaniel, en rolig hund som passer ind overalt.

Og mange andre rolige og evig glade hunderacer, dette udvalg er blot et lille udvalg.

 

At have hvalp i en lejlighed

Vis du anskaffer dig et helt ung hvalp, skal du huske på der venter dig et større arbejde forude, dette arbejde kan du med fordel forundersøge for at være klar.

Du bør først og fremmest huske på din lille nye ven skal tisse meget tit, derfor starter renligheds træningen af din hvalp fra dag 1. I hvalpens vågne timer skal den ned og tisse vær eneste time, du kan med fordel finde et sted den kan finde tryg, så den tisser i det samme område tæt på din lejlighed. Hvalpel skal også ud og besørge vær eneste gang den har spist, den har leget eller når den vågner. Vis du er hurtig til at sikre dette, undgår du uheld indendørs eller vær fald minimere disse og din hvalp ville hurtigt lære at blive renlig, du kan med god grund også godt rose den vær eneste gang, den besørger udendørs. Og husk aldrig skæld din hund ud, vis den har et uheld indendørs. Du bør samtidig begynde op opdragelsen af hvalpen rimelig tidligt og overveje noget hvalpetræning.

 

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?