I hvor lang tid kan en hvalp være alene hjemme? - Læs varet her og se hvordan du lære din hvalp at du er væk i længere tid.

I hvor lang tid kan en hvalp være alene hjemme?

23-07-2020

Det får stor betydning for familiens frihed og fleksibilitet, at du fra starten lærer din hvalp at være alene hjemme. Den skal vænne sig til det, så det bliver problemfrit og let at være væk fra huset i løbet af en halv dag i fremtiden.

Herunder kan du læse mere om, hvor lang tid en hvalp kan være alene i hjemmet, og du får gode råd til at tilvænningen.

Sådan tilvænner du din hvalp at være alene i kort tid

Din hvalp skal have lov at falde til i hjemmet, før du begynder at lære den at være alene. Det kræver, at den er tryg og tilpas, så den vil få nemmere ved at vænne sig til alenetiden.

Det er forskelligt fra hvalp til hvalp, hvor lang tid de kan være alene. Det afhænger af personlighed.

Den bedste træning starter i det små. Det kan være i forbindelse med, at du går ud med skraldet eller hænger vaske tøj op udenfor.

På denne måde får din hvalp små og kontrollerede oplever med at være alene. I starten skal det være på tidsrum mellem 1-3 minutter. Dette er med til at skabe succesoplevelser senere hen, når din hvalp opdager, at du kommer tilbage igen, og at der ikke sker noget ved at være alene.

Træning af hvalp der skal være alene hjemme

Når din hvalp gentagne gange og på forskellige tidspunkter har været alene i få minutter, kan du begynde den egentlige træning. Her strækkes tidsrummene, så hvalpen igen vænner sig til nye situationer med at være alene. Når træningen begynder, skal du være forberedt og have gode rutiner, som vil komme jer begge til gode fremover.

Det er vigtigt, at du har sørget for at lufte hvalpen, før du tager afsted hjemmefra. Derudover skal den have spist og være tryg og tilpas.

Giv gerne din hund nogle udfordrende opgaver, før du forlader hjemmet, så den bliver mental træt og afslappet.

Når du skal ud ad døren, kan du pakke tasken lidt højlydt og rasle ekstra med nøglerne, så din hvalp lærer lydene at kende for, hvornår den skal være alene. Hav en lækker godbid parat, som du giver den, når den ligger på gulvet eller i sin seng. Sig kort farvel i et venligt og afslappende tonefald.

Gentag denne rutine og udvid tidsrummet for, hvor lang tid du er væk fra hjemmet.

Er du usikker på, hvordan din hund har det, når den er alene, kan du installere et kamera. Er du usikker på din hvalp, mens du er væk fra huset, er det bedre, at du kommer tilbage til den lidt før end ellers planlagt.

Hunde aktivitetslegetøj kan altid være en god ide.

 

 

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?