Hvorfor spiser hvalpe afføring?

Hvorfor spiser hvalpe afføring?

17-05-2022

Selvom det måske ikke vækker helt den store begejstring for dig, når du ser, at din hvalp spiser afføring - enten sin egen eller andres - så er det dog en helt naturlig adfærd, som også ses hos de vilde hunde eller ulve, der findes i det fri.

Derfor kan det også være svært at fastslå helt præcist, hvorfor din hvalp har denne adfærd. Dog er en ting sikkert, og det er, at du gerne skulle stoppe denne adfærd, inden det bliver en vane hos hunden. 

Derfor spiser hunde afføring:

Manglende næringsstoffer

En af de årsager til, at hvalpe eller hunde generelt vælger at spise afføring, er, at de mangler næringsstoffer. Det kan eksempelvis være vitaminer og mineraler, særligt hvis hvalpen eller hunden er fortaler for afføring fra planteædere, men det kan også være fordi de mangler proteiner, hvilket de kan finde hos afføring fra kødædende arter.

Det er derfor vigtigt, at du får hjælp til at gennemgå hundens foderplan, eventuelt sammen med en dyrlæge, så du er helt sikker på, at din hvalp får alle de næringsstoffer, som den har brug for, og at foderet tilpasses i takt med alder og vækst.  

Her kan evt. anbefales Kaprotabs som vi også forhandler her hos Dyreverdenen.

Fjerner spor

I naturen skal man helst ikke lugte for meget, hvis man er en forsvarsløs hvalp. Derfor er det ikke unaturligt, at der i hvalpens første levetid, ses en tendens til at æde sin egen afføring, således at spor fjernes fra omgivelserne, og den lille hvalp bliver mindre synlig overfor eventuelle farer fra andre dyr. 

Vanens magt er stor 

Nogle hvalpe spiser ikke kun afføring i den første tid, men fortsætter med denne adfærd gennem hele livet. Her kan det være en vane, eller eventuelt blot fordi at det er noget, som hunden finder smager godt. Det kan også være, fordi at hundens stofskifte er "sultent" grundet for lidt næringsstoffer i mors mave.

Relaterede produkter

Kaprotabs til Hunde - 50stk

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?