Hvorfor snorker hunde? - Bliv klogere HER

Hvorfor snorker hunde?

14-08-2020

Måske synes du, at lyden af en hund, der snorker, er lyden af hygge og tryghed. Men hyggen kan også komme på prøve, hvis din bedste ven sover så larmende, at din nattesøvn bliver ødelagt. Men hvorfor snorker hunde?

Hunde snorker af mange af de samme årsager som mennesker. Så hvis du og din hund snorker om kap, er der egentlig ikke noget usædvanligt i det. Alligevel er der nogle ting, du skal være opmærksom på, hvis din hund snorker.

Hvor er ventilen til pivedyret?

Hvis din hund aldrig har snorket, men pludselig begynder at snorke højt, kan det være en indikation på, at hundens luftveje er blevet blokerede. Måske har noget sat sig fast i hundens hals eller næse. Et stykke plastik fra yndlings legetøjet, et ben i halsen eller en godbid i næsen.

Der kan være mange årsager til pludselig opstået snorken. Hunden kan også være blevet syg. Ligesom mennesker kan hunde blive forkølede og få luftvejsinfektioner.

Allergi og passiv rygning kan også føre til snorken. Hvis din hund gennem længere tid snorker og virker medtaget, bør du få den undersøgt.

Mange hvalpe snorker, når de efter en hel dags oplevelser, udmattede dratter om i hundekurven. Nogle vokser fra snorkeriet, mens andre kun bliver mere højlydte med alderen. Hvis hunden snorker meget, kan det være medfødt og skyldes dens anatomi.

Korte og lange snuder

Hunderacer med flade, korte snuder som f.eks. Bulldog, Mops og Shih Tzu er kendt for at snorke mere end deres langsnudede artsfæller. Fordi luftvejene er kortere, skal hundene arbejde hårdere for at trække vejret, og de lider oftere af hævede slimhinder.

Uanset snudelængde kan hundens vægt også forårsage snorken. Hunde er generelt ret madglade. Overvægt medfører flere følgesygdomme og fører til snorken, da den ekstra vægt presser på hundens luftveje.

Snorken kan være et symptom på et underliggende problem, men behøver ikke være det. Måske er hunden bare meget træt, og hvis tungen falder ud til siden, når den sover, blokeres åndedrættet og hunden snorker. En hyppig og helt udramatisk årsag til snorken er faktisk hundens sovestilling.

Hvis hunden sover på ryggen, øges trykket på luftrøret. Så hvis din hund snorker højere end dig, og du ikke synes, at det er den hyggeligste lyd i verden, så bed den pænt om at vende sig om på siden. Det virker både på hunde og på deres ejere.

 

 

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?