Hvorfor slikker hunde?

Hvorfor slikker hunde?

16-06-2020

Hvis du har hund eller kender folk, der har hund, så har du helt sikkert allerede oplevet adskillige gange, at hunden slikker på dig. Og det er faktisk en helt naturlig adfærd hos hunde. Typisk vil det være et tegn på, at hunden er glad for dig. Men slikkeriet kan selvfølgelig blive for meget, og der er også måder, hvorpå du kan begrænse omfanget af slikkeriet.

Hvorfor slikker din hund?

Slikkeri er helt generelt en helt naturlig del af et hundeliv, og de lærer allerede meget tidligt i livet, at slikkeriet er en god ting. Det skyldes, at tæven fra fødslen slikker sine hvalpe for at holde dem rene men også for at vise, hvor de hører til.

Slikkeriet kan dog også foregå fra hvalp til mor, hvis hvalpen gerne vil have noget at spise. Det kan også være en måde at undersøge forskellige ting på, idet hunden generelt bruger både snude og tunge til at undersøge. På samme måde bruger hunden også tungen, når den gerne vil gøre opmærksom på sig selv, og når den gerne vil socialisere, nusses og klappes.

Derudover er slikkeri også ofte involveret i hundens måde at lege på, ligesom den også kan finde på at nappe.

Når en hund slikker på et menneske, vil det dog ofte være en egenskab, den har tillært sig. Hunde finder nemlig ofte ud af, at de får opmærksomhed, hvis de slikker på mennesker, og derfor slikker de både på deres ejere og på gæster for at få opmærksomhed, vise hengivenhed og søge samvær.

Sådan får du hunden til at stoppe med at slikke på dig?

Bliver det for meget med hundens slikkeri, er der flere måder, du kan få den til at stoppe eller i det mindste skrue lidt ned.

  • Ignorer hunden, når den begynder at slikke dig

  • Skift din sæbe og bodylotion ud med varianter, der har citron eller duft af citron i sig

  • Gå flere ture med din hund eller lad den lege frit i haven oftere

  • Træn din hund, så den kun slikker på kommando

  • Hold hunden beskæftiget med forskelligt legetøj til hunde

  • Beløn din hund, når den opfører sig godt, med en hundegodbid

  • Afled hundens opmærksomhed

  • Vær konsekvent

Du skal dog samtidig være opmærksom på, at overdreven slikkeri desværre også kan være udtryk for, at hunden er angst. Hold derfor lidt øje med din hund og involver eventuelt en dyrlæge, hvis du er i tvivl.

Hvorfor slikker min hund mig

Hunde slikker ofte på mennesker for at få opmærksomhed, vise hengivenhed og søge samvær. Det er derfor vigtigt, at du er konsekvent med at ignorere hunden, når den begynder at slikke dig, og at du belønner den, når den opfører sig godt. Det kan også være en god idé at skifte din sæbe og bodylotion ud med varianter, der har citron eller duft af citron i sig, og at du går flere ture med din hund eller lad den lege frit i haven oftere. Endelig kan du træne din hund, så den kun slikker på kommando, og holde den beskæftiget med forskelligt legetøj til hunde.

Hvorfor slikker hunde hinanden i ørene

Hunde slikker hinanden i ørene for at udtrykke hengivenhed og vise, at de er glade for hinanden. Det er en naturlig adfærd, som hunde har udviklet for at kommunikere med hinanden. Det er også en måde for hunde at rense hinandens ører på, da slikken fjerner eventuelle urenheder og bakterier. Det er derfor vigtigt, at du ikke forstyrrer din hund, når den slikker på en anden hund, da det kan være en måde for den at udtrykke hengivenhed og kærlighed. 

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?