hvorfor ryster min hund?, det spørgsmål spørger mange os om.

hvorfor ryster min hund?

29-07-2022

Her i dette her blogindlæg ville vi forsøge at fortælle dig hvorfor din hund ryster, vi anbefaler dog altid ved tvivl omkring en hunds sundhed at kontakte din dyrlæge og forhøre dig for din sikre skyld, det kan være på grund af mange forskellige ting som kulde, utryghed, sygdom og andre forskellige ting.

Hyppige årsager til hunden ryster

Det er ikke altid grunden sygdom at din hund ryster, men det kan sagtens være og dette bør huskes på. I langt de fleste tilfælde er det dog ikke sygdom men blot noget hunden gør i bestemte situationer den kommer ud for eller oplever. Det kan være lige fra når hunden er træt, lyde, glæde, utryghed, hunden fryser eller ja, en dårlig vane og meget mere, sidst men ikke mindst kan det være ved fx. kulde eller større udsving i temperatur, på samme måde som os mennesker ville reagere, det kan også være af psykologisk karakter. Nogle hunderacer ryster generelt hurtigere eller oftere end andre hunderacer, blandt andet chihuahua ryster oftere end andre racer.

Alvorlige årsager til hunden ryster

Man bør altid holde øje med ens hunds adfærd, især hvis denne pluselig ændre sig. Her under har vi forsøgt at nævne nogle forskellige ting du som hundejer kan holde øje med, hvis din hund skulle ryste sig og gøre noget af nedestående, der kan være flere grunde og ting du skal holde øje med, men her er nævnt nogle af de ting vi ofte høre.

  • Din hund har bevægelsesbesvær
  • Din hund har søvnbesvær
  • Din hund sover mere end den plejer
  • Din hund mister appetitten og/eller ændrer spisevaner
  • Din hund drikker mere eller mindre end normalt

Skulle overstående ske, ville vi anbefale at kontakte din dyrlæge, for at sikre der mod evt. sygdom eller andet ubehageligt for hunden, som minimum for en sikkerhedsskyld.

Der kan være så mange forskellige årsager til rysten nogle uden at være bekymret og andre hvor der bør opsøges en dyrlæge eller holdes nøje øje med din hund, det kan være alt fra kulde, træthed, lyde, glæde, utryghed, dårlig vane, ørebetændelse, hudsygdomme, fremmedlegemer i ørerne, parasitter, nyresvigt, forgiftning, hjerteproblemer, for højt eller for lavt blodtryk, nerveproblemer og sikkert meget mere. Ved tvivl kontakt altid din dyrlæge.

Hunden ryster sig på hovedet

Du bør være lidt ekstra opmærksom hvis din hund pluselig begynder at ryste sig på hovedet, det er ofte tegn på irritation i ørerne på hunden, dette kan en hund ikke selv rense, men i forsøget på dette ville hunden ryste på hovedet for at prøve at løse det.

Hunde der ryster på hovedet kan have mange årsager til dette, nogle af de hyppige er fremmedlegemer i ørerne, hudsygdomme eller parasitter og det er ikke alt man synligt kan se eller behandle selv. Sidst men ikke mindst kan det sagtens være ørebetændelse, her ville ørevoksen ofte bliver sort eller brunlig og øret ville føles varmt, samtidig kan øret være fugtigt og lugte lidt sødligt.

Et godt tip, er en gang i mellem fast bør tjekke hundens ører, at der ikke sidder noget i, som kan ses, faktisk bør du fast tjekke hunden helt igennem en gang i mellem. Så ved du nemlig også hvis noget pluselig er ændret i forhold til normalt, og kan holde øje med dette.

Hvorfor ryster min gamle hund?

Der kan være mange årsager, dog lige som os mennesker er det ikke unormalt at end gammen hun kan begynde at ryste en gang i mellem ved høj alder, her kan det være tale om en centralnervøs lidelse på niveau med altzheimers hos os mennesker. Er du i tvivl, så forhør dig hos din dyrlæge.

Hunden ryster når den sover

Nogle gange kan en hund godt ryste når den sover, det er ofte fordi hunden drømmer i samme stil som når det ligner hunden løber i søvne.

Sidder du stadig med et spørgsmål?

 Herunder har vi samlet en række ofte-stillede-spørgsmål, som kan give dig svar, på ting omkring hvorfor ryster min hund som vi oftes får.

Hvorfor ryster min hund sig?

Der kan være så mange forskellige grunde for nogle er mere hyppige end andre og nogle er mere alvorlige sygdomme, nogle af de hyppige årsager er i bestemte situationer som fx. ved kunde, glæde, utryghed, ved psykologisk karakter og mange andre forskellige grunde, læg altid mærke til hvis din hund pluselig ændre adfærd.

Min hund ryster på hovedet

Hvis hunden pluselig begynder at ryste på hovedet, bør du undersøge hundens øre, det er med stor chance irritation i ørerne på hunden, som den ikke selv kan rense. Det kan være fremmedlegemer, parasitter, hudsygdomme, ørebetændelse eller andre ting, du bør være opmærksom på.

Sygdomme der giver rystelser hos hunde

Det kan være rigtig mange forskellige ting, er du i tvivl så kontakt din dyrlæge. Nogle af de generelle ting kan være: ørebetændelse, hudsygdomme, fremmedlegemer i ørerne, parasitter, nyresvigt, forgiftning, hjerteproblemer, for højt eller for lavt blodtryk, nerveproblemer og sikkert meget mere.

Hvad betyder det når en hund ryster?

Der er rigtig mange forskellige ting der kan give rystelse, som kulde, utryghed, stress, glæde, sygdom. Hold altid øje med din hund, hvis den pluselig ændre adfærd.

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?