Hvorfor river og kradser katten mine møbler?

Hvorfor river og kradser katten mine møbler?

02-05-2022

At kradse i ting er en normal katteadfærd, der normalt starter fra omkring 5 ugers alderen. Det er både nedarvet og lært.

Der er flere grunde til, at katte kraser med deres klør.

For det første er det vigtigt, at de træner musklerne og kløbevægelsen, som de bruger til jagt og klatring.

Det hjælper også med at fjerne de slidte ydre kloskaller, hvilket afslører pæne skarpe kløer nedenunder.

Det giver katte en måde at strække deres kroppe ud, hvilket kan hjælpe med at lindre muskelspændinger og er en god træning for deres forbensmuskler.

At kradse i ting kan også bruges af de mere manipulerende og sociale medlemmer af katteverdenen som en opmærksomhedssøgende strategi eller som en forløber for leg.

Til sidst, men meget vigtigt, bruges krasningen af katte som en måde at markere deres territorium på. Nogle katte vil bruge urinsprøjtning, mens andre måske bare bruger kradser, hvilket er den langt mere acceptable adfærd af de to, for så vidt angår os ejere, så længe de kradser i ting de må, som deres kradsetræ.

Katte har duft- og svedkirtler mellem puderne på undersiden af ​​deres poter, og disse blandes for at producere en unik lugt. Når de skraber deres kløer ned, eller langs en overflade, aflejres duften, og kombinationen af ​​det visuelle mærke og lugten giver et stærkt budskab til andre katte.

At kradse er en adfærd, som er medfødt hos alle katte, og hvis du ikke giver en dedikeret afsætningsmulighed for denne aktivitet såsom kradsestolper, krasemåtter eller lign. kan du meget vel ende med ødelagte møbler og hvem gider det?.

Hvad kradser katte?

Katte vælger en række forskellige overflader til at kradse i både indendørs og udendørs, lodrette og vandrette, afhængigt af deres individuelle præferencer. De mest almindeligt anvendte overflader har en tendens til at være dem, der er stabile nok til at modstå den kraft, de påfører, når de kradser.

Populære kradseflader omfatter tæpper, tekstureret tapet, bløde møbler som sofaer, vinduesrammer eller gelænder lavet af blødt træ som fx. fyrretræ.

Hvor kradser katte?

Givet valget, kan katte godt lide at vise deres skrabeevne frem foran os og/eller andre katte. Dette er deres måde at vise territorial selvtillid på "det her er mit tæppe, og husk det"

Men hvis du bemærker, at din kat kradser på mange forskellige steder i huset, især omkring udgangs- og indgangssteder som vinduer og døre, kan det være, at katten signalerer en generel følelse af utryghed. Dette kan skyldes tilstedeværelsen af ​​mere assertive katte enten inde eller ude.

Katte kradsestolper

Kattekradsestolper kan komme i alle mulige former og størrelser. Der er store høje, små til killinger, dem med mange platforme, såvel som vandrette skrabere, som kan foretrækkes af ældre katte eller dem, der ikke kan klatre. De går også under forskellige navne: kattetræ, katteaktivitetscenter, katteklatrestativ, kattetårn osv.

For vores territorialt tilbøjelige katte er det dog ikke nok at købe en hvilken som helst gammel kradsestolpe og lægge den et sted i vores hjem, hvor den falder sammen med resten af ​​møblerne. Vi skal sørge for den rigtige slags kradsestolpe i den rigtige størrelse og placere dem på steder, hvor vores katte vil bruge dem. Alt dette kan kræve flere forsøg og fejl og er også meget afhængig af dit budget og den tilgængelige plads.

Hvilken type katskrabestol skal jeg købe til min kat?

Inden du køber et kradsestolpe til din kat, bør du overveje følgende:

Hvis du køber en killing, er der masser af små sisal-kradsestolpe til rådighed, som de kan få deres kløer i!, til billige penge.

Efterhånden som katte vokser, bør størrelsen på deres kradser også vokse. Uanset om det er individuelle lodrette stolper eller høje kattetræer i flere niveauer, skal der være mindst én stolpe, der er lang nok til at give din kat mulighed for at bruge den i fuld stræk.

De høje, modulære katteaktivitetscentre giver katte mulighed for at klatre og klø sig, og de giver dem også et højt sted at hvile og føle sig trygge. For den mere ængstelige kattedyr kan du måske vælge en, der har en lukket eller delvist lukket hule indbygget i sig.

Stolpen skal være stabil nok til at modstå det stærke træk fra din kats klør. Hvis den bevæger sig rundt eller endda vælter, kan din kat blive udsat for at bruge den for livet. For selvstændige ridser giver dem med bredere løb en smule mere stabilitet, og for den ultimative stabilitet fås høje sisal-kradsestolper, som kan fastgøres til væggen eller gulv til loft kradsestolper.

Hvis pladsen er begrænset, kan skrabepaneler fastgøres til vægge i en passende højde. Du kan endda lave disse selv ved at bruge flispaneler og dække dem med enten sisalgarn eller tæppe.

Nogle katte foretrækker at klø sig vandret, og det kan især være tilfældet for ældre katte i katteverdenen såvel som for katte, der har en form for underskud eller handicap. Du kan imødekomme deres behov ved at levere skrabemåtter, skrabekasser lavet af bølgepap eller endda kokosmåtter.

Find et kradsetræ til din kat lige her hos Dyreverdenen.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?