Hvordan stopper man en hund i at gø? - Læs mere HER

Hvordan stopper man en hund i at gø?

14-08-2020

Har du overvejet at anskaffe dig en hund, men du vil gerne have en, der gør mindst muligt? Måske ejer du allerede en hund, der ofte gør? Har du før prøvet at få den til at holde op uden held? Er du før blevet frustreret over, at det kan virke som om, at den aldrig vil stoppe?

Så er du bestemt ikke alene. Mange hundeejere har følt sig frustrerede over, at deres pelsede venner ikke vil stoppe deres gøen. Det kan virke som om, at uanset hvad man prøver på, er der ikke noget, der virker.

Men har du nogensinde tænkt på, hvad det er, der får hunden til at gø? Og vil du gerne lære nogle tricks til, hvordan du kan få den til at stoppe eller i det mindste mindske dens gøen? Så læs mere herunder, hvad det er, der får den til at starte sin gøen, og hvordan du kan mindske den.

Hvorfor gør hunden?

Hvad er grunden så til, at hunden gør, tænker du måske? Svaret er ikke endegyldigt, for der kan være mange grunde til det. Faktum er, at hunden ikke gør for at irritere sin ejer. Den gør, fordi den vil udtrykke noget. Den kan for eksempel udtrykke sin glæde ved at se dig efter din lange arbejdsdag ved at gø.

Men hvis hunden gør meget i situationer, hvor du ikke kan forstå hvorfor, og som du måske mener, er uden grund, kan der ligge andre følelser bag dens galpen - og det kan være meget rart at vide.

Et tegn på usikkerhed og frustrationer

Hvis hunden for eksempel begynder at gø, når den møder andre hunde eller mennesker, kan det være et tegn på usikkerhed. Din hund kan nemlig mærke, hvis du selv bliver nervøs i disse situationer, og her føler den, at den skal beskytte dig mod farerne.

En anden grund til hundens gøen kan være frustrationer. Det kan for eksempel være, at den ikke føler, at den har nok at give sig til og derfor keder sig. Derfor kan den finde på at gø, fordi den vil have din opmærksomhed, så I kan lave noget sammen.

Hvordan vænner man så hunden af med sin gøen?

Nu er du blevet lidt klogere på grundene til, at din hund gør. Men hvordan vænner du den så af med det? Hvis du vil lære din pelsede ven ikke at gø nær så meget, som den måske gør, er der et par ting, du bør være opmærksom på. Prøv at tænke på i hvilke situationer, hunden gør, for hvis du prøver at være opmærksom på det, kan du måske begynde at finde årsagen til dens gøen.

Vis den, at du har tingene under kontrol

Hvis grunden til dens gøen ligger i en følelse af, at den skal beskytte dig, når der kommer nogen forbi, er aktivitetslege eller gåture ikke nok. Her er du nødt til at lære din hund og vise den, at du ikke er bange, og at du har alt under kontrol. Derved kommer hunden også til at føle sig mere sikker og rolig, og på den måde bliver dens gøen mindsket.

Hvilke hunderacer gør mindst?

Hvis du ikke har anskaffet dig en hund endnu og gerne vil have en, der ikke gør så meget, så er golden retrievere, boxere, franske bulldogs og sporhunde blandt andet nogle gode valg, da de er kendte for ikke at gø lige så meget som andre hunde såsom terriere og chihuahuas.

 

 

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?