Hvordan skifter man hundefoder? - Læs guiden, hvordan du skånsomt skifter foder.

Hvordan skifter man hundefoder?

23-07-2020

Der er forskellige situationer, hvor det er nødvendigt at skifte til nyt foder hos hunden. Har den allergi eller problemer med maven, er det værd at prøve nyt foder. Og har du en hvalp, der er ved at blive voksen, kan der være brug for foderændring til et produkt, der indeholder en anden ernæringssammensætning.

Uanset hvad årsagen er, kræver det en gradvis tilpasning at skifte foder.

Sådan skifter du foder hos hunden

Du skal undgå at skifte foder fra den ene dag til den anden. Denne store omvæltning vil mange gange føre til mavegener hos hunden, hvor den kan få mavekneb, luft i maven og løs eller hård mave.

Du skal skifte til det nye foder, mens du har lidt af hundens gamle foder tilbage. Dermed kan du lave en skånsom overgang.

Det vil tage cirka 1 uge at ændre foder, og du skal til hvert måltid være opmærksom på blandingsforholdene mellem det gamle foder og det nye.

Du skal blande tørkosten på følgende måde:

  • Dag 1-2: ¾ af det gamle foder og ¼ af det nye

  • Dag 3-4: ½ af begge foderprodukter

  • Dag 5-8: ¼ af det gamle foder og ¾ af det nye.

Det er vigtigt, at du holder ekstra øje med hundens adfærd, når du begynder foderskiftet. Får den pludselig træg mave, kan det være tegn på, at foderændringen er gået for hurtig for hunden, eller at den ikke tåler det nye foder.

Vær ekstra opmærksom på hunden i forbindelse med skift af foder

Ekstra luft i maven og maveproblemer er de primære tegn på, at det nye foder ikke er godt for din hund. Når du har opdaget problemerne, skal du skifte 100% tilbage til det gamle foder og gå på opdagelse efter et nyt foderprodukt, der er mere skånsomt.

Der findes foder til forskellige behov og særlige hensyn. Det gælder blandt andet overfølsomhed og glutenallergi.

Du skal først introducere nyt foder til hunden, når dens mave er i ro igen.

Det vil være normalt, at der kan opstå ekstra luft i maven, når du skifter foder. I de naturlige og sunde situationer går dette væk af sig selv igen efter et par dage (det skal være i løbet af den uge, hvor det nye foder introduceres).

Det kan få stor betydning for hundens mentale og fysiske trivsel i fremtiden, at du skifter foder. Der findes masser af specialfoder på markedet i dag, der er udviklet til hunde med sart mave, ledproblemer, mat pels og hunde, der træner intensivt.

Se vores store udvalg af hundefoder.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?