Hvordan klipper man kløerne på en hund?

Hvordan klipper man kløerne på en hund?

17-05-2022

Det er ikke altid en lige nem opgave, at skulle klippe kløerne på en hund. Særligt ikke hvis den ikke har været vant til dette, fra den var ganske lille.

Såfremt at der på et tidspunkt i hundens liv hvor kløerne er blevet klippet lidt for korte, så er det noget, der er smertefuldt, og som hunden vil huske resten af dens liv. Derfor er det en god idé at have en ekstra person med til at holde hunden, eller sørge for at den sidder stille under seancen, så du kan koncentrere dig om negleklipningen. 

Sådan klipper du kløerne på en hund

Hold godt fat i poten, så du er sikker på, hvor du har den, men uden at du klemmer for hårdt. Sørg for at bruge en negleklipper, der er beregnet til at kunne klare hundens kraftige kløer, og hav eventuelt blodstop parat, såfremt du skulle klippe for langt.

Klip oppefra og ned og forsøg at skabe en vinkelret klipning. Klip blot et meget lille stykke ad gangen, så ikke du tilfører unødig smerte til hunden. Sørg for at give dig god tid og tildel en masse godbidder eller ros til hunden, når klipningen er overstået.

Hvis du ikke helt tør at klippe din hunds kløer, tager en dyrlæge sammen med en alm. dyrlægetid ofte ca. 50kr for dette.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?