Hvordan giver jeg min kat medicin?

Hvordan giver jeg min kat medicin?

17-05-2022

Katte er sensitive væsner. De opfatter alle stemningsskift og er meget svære at snyde. Det handler derfor i høj grad om dig, når du skal give din kat medicin. Sørg for ikke at afsløre, at du selv er nervøs over situationen. Plejer du at småsludre med din kat, mens du tilbereder dens mad, så er det super vigtigt, at du også gør det, når du står og stopper medicin ned i dens yndlingsfoder.

Hvis din kat først er blevet mistænkelig overfor situationen, kan det blive meget svært at overbevise den om noget andet efterfølgende. Bevar roen, opfør dig som du plejer og følg de gode råd herunder, så skal det nok kunne lade sig gøre.

Medicin kan være hårdt for kattens mave

Hvis du har mulighed for det, er det en god ide at give katten lidt yoghurt naturel. Ligesom vi mennesker kan få bøvl med maven, når vi får medicin, så kan katte det også. Yoghurt naturel hjælper maven og gør det lettere for katten at tåle medicinen.

Den bløde metode

Den bløde metode begynder med tålmod og tillid. Det handler om, at få katten til selv at spise sin medicin. Er medicinen i pille form, skal du først knuse pillen. Tag en lille del af den knuste pille og bland det godt med det våde foder, din kat allerbedst kan lide. Giv den kun en lille portion og lad den spise helt op, før du giver den en ny, lille portion.

Er medicinen i flydende form, kan du bruge samme metode. Du kan også give den blandingen i lidt yoghurt naturel, hvis din kat i forvejen er vandt til at få yoghurt. Yoghurt er under alle omstændigheder godt for kattens mave.

Giv ikke medicin sammen med godbidder

Giv kun medicinen i forbindelse med faste måltider og ikke som godbidder. Hvis din kat afviser medicinen, når den gives sammen med en godbid, kan du risikere, at den aldrig igen vil tage imod en godbid fra din hånd.

Den benhårde metode til at give din kat medicin

Det skal understreges, at denne metode er absolut sidste udvej, når alt andet er forsøgt. Den benhårde metode kræver to personer, et stort tykt håndklæde og determination.

Håndklædet lægges helst dobbelt. Håndklædet skal lægges rundt om katten og holdes tilpas stramt. Håndklædet skal bruges til at holde kattens for og bagben spændt ind til kroppen, så den ikke kan kradse. Mens den ene person holder katten i håndklædet, skal den anden person give medicinen.

Pres let på kattens kæbeparti, så den åbner munden. Pillen eller den flydende medicin skal straks puttes ind i munden på katten. Slip ikke katten løs, før du er sikker på, at den har slugt medicinen. Din kat kommer ikke og gnider sig op af dit ben foreløbigt, den er helt sikkert sur på dig i mange timer fremefter. Dette er som nævnt ikke den metode, der skal afprøves som det første - den skal kun bruges, hvis alt andet ikke har virket.

OBS: Husk altid kun at give katte medicin efter aftale med din dyrlæge, der er ingen grund til at give unødvendig, forkert medicin som ikke er aftalt med dyrlægen. Ved tvivl kontakt altid din dyrlæge.

Find alt indenfor kattetilbehør hos Dyreverdenen

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?