Hvor stort skal buret til gnavere være?

Hvor stort skal buret til gnavere være?

10-12-2019

Betegnelsen gnavere dækker over flere forskellige dyr, herunder hamstere, chinchillaer, kaniner, mus og marsvin. Listen er ikke udtømmende, men her hos Dyreverdenen er det primært de dyr vi tænker på. Når man anskaffer sig et gnaver-kæledyr er der en række ting man skal købe. Blandt andet et bur, strøelse, foder, skåle, flasker, legetøj, pelspleje, hø og meget andet. Det er vigtigt at gnaveren har det godt. Noget vi jævnligt bliver spurgt om er hvor stort bure til gnavere skal være. Det vil vi prøve at forklare i dette blogindlæg, samt nogle af de ting du bør tænke over i processen. Overordnet set kan du næppe vælge et for stort bur. Dit gnaver-kæledyr har behov for at kunne bevæge sig, nogle dyr mere end andre. Nedenfor har vi dog et par konkrete anbefalinger, bl.a. fra Dyrenes Beskyttelse.

Hvor stort skal et kaninbur være?

Kaniner er en af de størrere dyr i gnaverfamilien og har derfor naturligvis brug for et større bur end eksempelvis en mus eller en hamster har. Der er også forskel på om kaninburet skal være indendørs eller udendørs. Udendørsbure er som regel større og lægger op til mere bevægelse. En anden type er løbegårde til kaniner, som har endnu mere plads og sikrer at kaninen kan få mere bevægelse end i et standard bur. Generelt skal et almindeligt kaninbur være forholdsvist stort. Er der tale om en stor kanin, skal buret være mindst 120 cm langt, 80 cm i bredden og 65 cm i højden. En dværgkanin derimod har brug for mindre plads. Her vil et bur på ca. 80 cm i længden, 65 cm i bredden og 50 cm i højden være tilstrækkeligt.

Hvor stort skal et hamsterbur være?

Selvom hamstere generelt set er nogle små størrelser, er det forskel på dem. En voksen hamster kræver mere plads, gerne et bur på mindst 75x35 cm. Dog gerne større, da hamstere har brug for bevægelse og er yderst aktive dyr.

Hvor stort skal buret til et marsvin være?

Dyrenes Beskyttelse anbefaler et marsvine-bur på mindst 100x50 cm. Er det tale om avlsdyr er minimumskravet det dobbelte, da der derved er behov for yderligere plads. Vi gør samtidig opmærksom på et marsvin har behov for at kunnde bevæge sig godt, derfor kan du med fordel have en løbegård, dit marsvin kan besøge en gang om dagen og virkelig få løbet rundt.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?