Hvor meget vand skal en hund drikke?

Hvor meget vand skal en hund drikke?

10-12-2019

Alle dyr har brug for vand, det gælder også hunde. Og i denne tropisk varme danske sommer med hedebølje er det ekstra vigtigt at du holder øje med om din hund får drukket nok vand. Hunde er som regel gode til at selv få drukket rigeligt med vand, men du bør alligevel holde øje med det. Dehydrering kan nemlig være meget problematisk for din hund.

Mængden af vand afhænger af størrelsen på hunden

Det giver næsten sig selv at en stor hund skal drikke mere vand end en lille hund. Så kort fortalt afhænger væskebehovet i høj grad af dens størrelse. Ligesom ved mennesker består hundens krop primært af vand, faktisk op mod 80% af hunden består af vand, så der skal en del væske til for at opretholde væskebalancen. I denne ekstra varme sommer skal væskeindtaget fordobles, da hunden hurtigere dehydrerer. 

Store hunde skal have ca. 2,5 liter væske om dagen. Det gælder f.eks. Golden Retrievers.

Mellemstore hunde skal have ca. 1,68 liter væske om dagen. Det gælder f.eks. Engelske Springer Spaniels.

Små hunde skal have ca. 560 ml væske om dagen. Det er hunde som f.eks. Westie Terrier.

Meget små hunde skal have omkring 315 ml væske om dagen.

Ovennævnte væskeanbefalinger er kun vejledende og husk at hunde skal have mere væske når der er ekstra varmt eller de af andre årsager har risiko for dehydrering. Vores væskeanbefalinger kan ikke erstatte en dyrlæges anbefalinger, så er du i tvivl om hvor meget væske lige netop din hund har brug for, så ring til din dyrlæge.

 

Sådan får du din hund til at indtage mere væske

Der er flere forskellige metoder til at få din hund til at drikke mere vand og få indtaget mere væske. Vi anbefaler at du kombinerer flere af dem og ser hvad der fungerer bedst for din hund (hvad den tager bedst imod).

Først og fremmest skal du sørge for at hunden altid har adgang til rigeligt rent og koldt vand. Vandet bliver hurtigt lunkent eller decideret varmt her i hedebølje-sæsonen og så vil din hund måske ikke drikke det. Så skift gerne vandet i vandskålen flere gange om dagen. 

Derudover bør du sørge for at vandskålen er ren. En vandskål bliver hurtigt beskidt og der kan samle sig kalk, hvilket også går ud over vandkvaliteten og smagen. Vi anbefaler at du rengør vandskålen ved at vaske den op 1-2 gange om ugen. Det er ikke nok blot at skylle den.

Et andet tip er at give hunden vådfoder. Vådfoder indeholder naturligt mere væske end tørkost, hvilket dermed bidrager til væskeindtaget.

Udover vådfoder kan du hælde noget væske ud på tørfoder, for at få mere væske i det. Gør det gerne lidt til en suppe. Det virker tit rigtig godt at bruge en opløst bullionterning, så det smager ekstra lækkert for hunden.

En sidste anbefaling er hunde godbider med ekstra væske. Det kan være en smart måde at få det sidste væskeboost til din hund.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?