Hvor mange godbidder må en hund få?

Hvor mange godbidder må en hund få?

10-12-2019

Vi elsker alle vores kæledyr og mange af os med hunde har lyst til at forkæle dem med godbidder, for at vise vores kærlighed eller som belønning. Godbidder er dog ikke ens, og du bør være opmærksom på hvad du fodrer din hund med. Et klart no-go er eksempelvis meget menneskeføde som er decideret giftigt for hunde, eksempelvis chokolade.

Der findes mange forskellige hundegodbidder, som har forskellige formål, smag, konsistent, tekstur, kvalitet, samt sundhed og næring. Det er ikke ligegyldigt hvilke godbidder du giver til din hund, eller hvor mange for den sags skyld. Det er vigtigt at du ikke pr. automatik giver din hund godbidder. Det er bedst at give disse hundegodbidder med mening, eksempelvis for at skabe ekstra hyggelige stunder, for at belønne god opførsel eller tilsvarende. Det giver generelt rigtig god mening at bruge godbidder som belønning til træning, hvad enten I træner opførsel, at den skal lære at gå korrekt eller generel lydighed. Til træning er det aromatiske godbidder der er bedst, da duften forbedrer hukommelsen hos hunden.

De bedste hundegodbidder er uden unødige kalorier, samt nogle som din hund elsker i form af smag og tekstur. Ligeledes bør du tænke helbred ind i det. Vi sælger eksempelvis mange sunde hundegodbidder i vores webshop, som vi klart kan anbefale. Du kan også overveje tandrensende godbidder til din hund, da mundhygiejne er yderst vigtigt for din hunds sundhed, men desværre noget som de fleste hunde har problemer med.

Når det kommer til antallet af godbidder en hund må få, er der ikke et fast tal. I stedet bør du bruge din sunde fornuft og vurdere det ud fra din hunds størrelse, sundhed, alder og ikke mindst hvordan du mest strategisk giver din hund disse godbidder. Hvis du fylder den med godbidder hele tiden, vil det hverken være sundt eller hensigtsmæssigt for nogle parter. Ligeledes er der stort forskel på godbidder til hunde - nogle er større end andre. Eksempelvis et kødben der ikke ligefrem er tygget færdigt på et par minutter.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?