hvor hurtigt kan en hund løbe?

hvor hurtigt kan en hund løbe?

26-07-2022

Det er et utrolig godt spørgsmål, hvor hurtigt en hund kan løbe. Som så mange andre ting i denne her verden kommer det helt an på utrolig mange ting som fx. hundens alder, størrelse, form, race mm. Tag fx. en lille chihuahua den løber langt fra lige så hurtigt som en Greyhound som er en væddeløbs hunderace og den er kendt som den hurtigste hunderace. En Greyhoung kan løbe ca, 72 km/t, hvor i mod fx. en schæferhund kan løbe ca, 48 km/t, en gennemsnitslig hund kan løbe ca. 24-32 km/t. Nogle af de andre hurtige hunderacer er fx. Saluki med ca. 68 km/t, Afghansk mynde ca 64,4 km/t og Vizsla ca. 64,4 km/t.

Dette kan måske besvare hvor hurtigt en hund kan løbe, der findes så mange forskellige racer at vi har taget de hurtigste med og lagt et gennemsnits ind på den almindelige familie hund på 24-32 km/t. Tag fx. den gennemsnitslige Shih Tzu der kan løbe ca. 12-19 km/t. En labardor kan i gennemsnit løbe 32-48 km/t når den sprinter.

Nogle hunderacer elsker at løbe enten fordi de er bygget til dette fra naturens side eller fordi de elsker at følge dig på fx. løbeturen eller har brug for ekstra meget motion.

Hvis du ønsker infomation omkring hvor meget din hund bør løbe, er rådet at undersøge den enkelte races behov og lytte til lige præcis din hund og dens behov, da alle hunde som os mennesker er forskellige, også når det kommer til motion og behov for dette.

Sidder du stadig med et spørgsmål?

 Herunder har vi samlet en række ofte-stillede-spørgsmål, som kan give dig svar, på ting omkring hvor hurtigt kan en hund løbe som vi oftes får fra vores kunder.

Hvilken hund løber hurtigst?

Det gør en Greyhound med en sprint på imponerende hele (Ca.) 72 km/t, det er hurtigere end en leopard som kan løbe 58 km/t og næsten så hurtigt som en langsom gepard der løber svimlende 80-130 km/t i en sprint.

Er en væddeløbshund en familiehund?

Ja, de er lige så velegnede som familiehunde som de populære racer som shih tzu, labradore mm. Du skal blot være opmærksom på at de kræver noget mere motion i det daglige især Greyhound og Whippet er de perfekte familiehunde. Enkente af de hurtige hunde kan dog har tildens til at knytte sig til en enkelt person kun, dette er fx. den Spanske mynde, vi anbefaler at læse nøje op på alle hunderacer inden man anskaffer sig en hund.

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?