Hvilket vildtfuglefoder skal jeg vælge? - Bliv klogere HER

Hvilket vildtfuglefoder skal jeg vælge?

17-10-2020

Der findes et stort udvalg af forskellige blandinger af fuglefoder. Det betyder også, at det er nemt at blive overvældet over de mange forskellige valgmuligheder, når man skal ned og købe noget. Det kan være, at du gerne vil begynde at fodre fuglene ude i haven, og er i tvivl om, hvad der er bedst. Det kan også være, at du har opdaget, at fuglene ikke spiser det foder, som du stiller frem til dem. Her kan du læse, hvilke typer af foder som er bedst til vilde fugle.

Solsikkefrø

Solsikkefrø er nogle af de absolut bedste frø at give vilde fugle. De er både lækre, sunde og tit billige. Hvis du har en foderblanding ude, så er det tit solsikkefrøene, som ryger først. Der findes 3 forskellige typer af solsikkefrø:

Stribede solsikkefrø

De stribede solsikkefrø er dem, som mange mennesker spiser. De har en tyk og stærk skal, hvilket kan være svært for nogle fugle at åbne.

Sorte solsikkefrø

Dette er den mest populære type solsikkefrø blandt næsten alle fugle. Disse frø har en meget tyndere skal, hvilket gør det nemmere for fugle at åbne frøet.

Solsikkekerner

Disse frø har allerede fået fjernet deres skal, så fuglene ikke behøver at gøre det. Det er også noget af det som gør dem super populære hos fuglene.

Saflorfrø

Dette er noget, som mange fugleelskere elsker at servere for deres fugle. Frøet er lille, men den har en rimelig tyk skal. På trods af det, så spiser stort set alle fugle saflorfrø. Den største fordel ved saflorfrø er, at fugle som krager eller egern ikke spiser saflor. Det betyder, at dine yndlingsfugle kan spise deres mad i fred.

Tidselfrø

Disse frø er meget små, hvilket gør dem perfekte til helt små fugle. Mindre fugle har tit meget mindre næb, hvilket gør, at de kan have svært ved at spise større frø som solsikkefrø. Hvis du har tidselfrø fremme, så er der også noget at spise for de mindste fugle.

Peanuts

Peanuts er en super god ting at servere for dine fugle. De er fyldt med fedt og proteiner, hvilket betyder, at de mætter godt. De er især gode at have fremme om vinteren. Du kan både servere dem med eller uden skal. Du skal bare være opmærksom på, at det langt fra er alle fugle, som kan bryde skallen på en peanut.

Majskerner

Tørrede majs har en smag, som mange fugle elsker. Hvis du køber hele majskorn, så er det kun de helt store fugle, som er i stand til at spise dem. Hvis du til gengæld investerer i knuste majs, så bliver det muligt for stort set alle fugle at spise med.

Køb færdigblandet foder

Dette er en liste over de bedste typer korn til vilde fugle. Fugle kan også godt lide at spise varieret, så det er altid en gode idé at give dem en blanding af forskellige frø. På den måde er du også sikker på, at der noget til de fleste fugle.

Når du køber færdigblandet fuglefoder, så er der nogle ting, som er vigtige at undgå. Der er nogle blandinger, som er fyldt med ris, hør, havregryn osv. Tit i billige foderblandinger er der meget af disse ting, fordi de er billige. Når du leder efter foder til dine fugle, så er det godt at gå efter blandinger, som kun har frø og ikke korn. Der må gerne være tørrede insekter og frisk frugt, da det også er noget, som mange fugle nyder at spise. Korn er dog typisk noget, som fugle ikke naturligt vil spise, så det er bedst at undgå det i dit foder.

Find vores vildtfuglefoder lige her.

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?