Hvilket kaninfoder skal jeg vælge?

Hvilket kaninfoder skal jeg vælge?

23-07-2020

Hø er en kæmpe del af din kanins diæt, så det er vigtigt, at du sørger for, at din kanin altid har adgang til det. Det er dog ikke det eneste, som skal være i din kanins daglige kost Kaninpiller eller kaninfoder er en god måde at få ekstra næring og vitaminer ind i kaninens kost, men det kan være svært at finde den rette kaninfoder.

Her kan du læse mere om, hvilken foder du skal vælge.

Rene piller eller gnavermix?

Der findes to forskellige typer af kaninfoder; fodermix og rene piller. Der er stor forskel på ingredienserne ved hhv. blandingsfoder og rene piller. Hvilket også betyder, at den ene mulighed er langt sundere for din kanin end den anden. Foderblanding indeholder en masse ting, som skal ligne lækre grøntsager, men det er i ringe kvalitet. Faktisk er en stor del af det foder, man kan købe i Danmark, ikke særlig egnet som kaninfoder. De indeholder ikke de rette mængder af fibre og næringsstoffer, hvilket kan gøre, at din kanin ikke får, hvad den skal bruge af foderet. Til gengæld indeholder de tit store mængder af fedt og sukker, hvilket kan gøre din kanin overvægtig. Tit indeholder foderblandinger også korn, frø og majs, hvilket faktisk er ting, som din kanin ikke kan tåle.

Det kan virke overraskende, at så meget foder ikke er egnet til kaniner, men det betyder, at du skal sætte dig ind i, hvad din kanin skal bruge i sin kost. Når du leder efter piller, så skal du gå efter piller, som er afbalanceret i fedt og fiber. Du vil helst gerne have rene piller, selvom de ser kedelige ud. Så kan du forkæle din kanin med friske grøntsager og frugt, hvilket både er lækrere og sundere.

Hvad skal pillerne indeholde?

Hvis du er i tvivl, om hvilket foder som er bedst til din kanin, så kan du altid snakke med din dyrlæge. Det kan sagtens være, at din kanin skal bruge noget specielt.

Du skal som udgangspunkt finde foder som indeholder følgende:

  • Græs eller lucerne

  • Råfibre. Skal ikke være under 18-20%

  • Protein. Skal være mellem 12 og 14%

  • Fedt. Skal ikke være over 3%

  • Calcium. Skal ikke være over 1%.

Vi anbefaler gode kvalitets mærker som Burgess, Science Selectivce, Hobby First Hope Farms, To Gode Naboer, Sherwood og Beaphar. Alle gode kvalites kaninfodere vi kan stå inde for og som indeholder som din kanin har behov for i dens pellets. Husk altid at kaninens kost skal bestå af meget lidt pellets i forhold til blandt andet hø, som skal udgøre ca. 80% af din kanins daglige foder.

 

Hvor meget foder skal min kanin have?

Din kanin skal cirka have 20 gram foder pr kilo om dagen, da det kun skal udgøre omkring 5% af dens daglige kost. Det betyder, at hvis din kanin er 1,5 kilo, så skal den have 30 gram foder om dagen. Hvis din kanin er en unge, så skal den have cirka 30 gram pr kilo.

Du kan finde et stort udvalg af kvalitets kaninfoder lige HER

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?