Hvilket hvalpelegetøj skal jeg vælge?

Hvilket hvalpelegetøj skal jeg vælge?

17-10-2020

Det kan være svært at finde ud af, hvilket legetøj man skal vælge til sin hvalp. Der er mange muligheder, og man vil gerne vælge det helt rigtige til sin lille hvalp. Det kan afhænge af hvalpens personlighed og legelyst, men de fleste hvalpe elsker at lege og vil lade sig underholde af næsten hvad som helst. De små krudtugler har masse af energi, så det er vigtigt, at de har noget, som de kan lege med og blive underholdt og stimuleret af.

Hvalpe er som børn

En hundehvalp kræver omsorg, pleje og opdragelse, præcis som et barn. Et legetøj medvirker til, at din hvalp får en sund livsstil, undgår kedsomhed og får et reduceret stressniveau.

Legetøj er en vigtig del af hvalpens udvikling

Alle hunde, store som små, har brug for at få afløb for deres energi. Derudover giver leg med din hvalp mulighed for, at hvalpen lærer at interagere socialt og giver færdigheder såsom at enes med andre hunde og mennesker. Leg med hvalpen er også en god måde at forbedre dens koordinering og stimulere den mentalt på.

Legetøjet skal være solidt

Ligesom at vi mennesker taber vores tænder som børn, gør hvalpe det samme. Forskellen er bare, at det klør i munden på hvalpene, når dette sker. Derfor ser man ofte, at hvalpe bider i alt, hvad de kan komme i nærheden af. Det er derfor utroligt vigtigt at få fat på noget solidt legetøj, så det kan holde i noget tid, når hvalpene gnasker løs på det. Du kan få legetøj til din hvalp, som er beregnet som tyggelegetøj. Du kan eksempelvis få en utrolig sød og fin gummisut til din hvalp, som sikrer at din hvalps tænder bliver renset og plejet, samtidig med at den hjælper på kløen hos hunden, mens tænderne skiftes.

Hvalpe er forskellige

Der kan være forskel på hvalpenes legemønstre, afhængig af hvilken race din hvalp er. Nogle racer har mest lyst til at bære rundt på deres legetøj, dette ses ofte hos jagtracerne. Til denne race ville en bamse være en god idé. Andre racer kan være mere tilbøjelige til at rive og flå i deres legetøj. Her kan det være en god idé at investere i noget ekstra holdbart legetøj. En hvalps legelyst kan dog ikke entydigt bestemmes ud fra dens race. Også inden for racerne kan der være stor variation i legelysten. Prøv derfor noget forskelligt af, og se hvad din hvalp foretrækker.

Størrelsen er en vigtig faktor

Ligesom der er forskel på racernes personlighed, er der også forskel på racernes størrelse. På trods af at alle hvalpe er nogle små pus, så er der alligevel forskel på, hvor store de er som hvalpe, og hvor hurtigt de vokser. Derfor skal du være opmærksom på at købe legetøj, som passer til størrelsen på din hvalp. Hvis et stykke legetøj er for småt, kan det sætte sig fast i halsen og udgøre kvælningsfare, eller hvalpen kan sluge det.

 

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?