Hvilken sele skal du vælge til din kanin?

Hvilken sele skal du vælge til din kanin?

04-09-2021

Kaniner er aktive dyr, der elsker at hoppe og sprinte rundt. De skal derfor gerne ud af buret minimum en gang om dagen.

Kaninerne kan selvfølgelig hoppe rundt i haven under opsyn. Du har også mulighed for at tage kaninen med i en park eller på en gåtur. Her skal selen på, som det gælder for de fleste husdyr.

Selen skal udvælges på baggrund af komfort og sikkerhed.

Obligatorisk for en gåtur i parken

Kaninen skal have sele på, når I færdes i parker eller i skove. Kaninen kan finde på at løbe væk. Det er ikke bare irriterende for dig, men kan også være fatalt for din kanin, skulle du ikke fange den igen.

Derfor skal selen på. I baghaven kan det også være en ide med en sele, hvis I ikke har hegn, der forhindrer kaninen i at stikke af.

Det er særligt en god ide for børnefamilier, at børnene lærer det som noget selvfølgeligt, at selen skal på. I slipper for at bruge en søndag på at jagte kaniner i villakvarteret, fordi de nuttede kaniner lige skulle ud af buret.

Væg en behagelig og stærk sele

Udvælgelsen af selen skal gøres på baggrund af komfort først og fremmest. Kaninen skal absolut ikke lide skade af generende seler, spænder, hængsel eller andet.

En god ide er at afprøve flere seler, før du udvælger en. Du kan tage kaninen med i en dyrebutik, hvor seler kan afprøves.

Meget populær er H selen, som spænder kaninen fast rundt om halsen og under maven. Kaninen er et aktivt dyr, og et god greb om kaninen er derfor essentielt.

Derudover lider kaninen ikke lige så stor last, når I er uenige om, hvorvidt gåturen er slut eller ej. Husk dog altid på, at kaninen er mere skrøbelig end hunden. Et hårdt ryk i snoren er derfor et absolut no go. Lad kaninen vise vej og saml den op, når gåturen er slut.

Et lille halsbånd, som hyppigt er brugt til hundens gåtur, vil ikke egne sig til kaninen. Den skrøbelige kanin kan ikke håndtere ryk i halsen, som en hund bedre kan. Desuden opstår muligheden for, at kaninen får hovedet viklet ud af halsbåndet og stikker af.

Hvordan sætter man en sele på en kanin?

Du kan opleve udfordringer, når kaninen allerførste gang skal prøve sin sele. Kaninen er ikke vant til at have en sele og snor på, som – selvom selen er meget komfortabel – føles underlig.

Et godt råd er derfor at tage selve selen på før snoren. Lad kaninen vænne sig til selen i et kvarter til en halv time. Herefter sætter du snoren i og går stille rundt med kaninen i baghaven.

Kaninen kan finde på at gøre en del modstand, når selen skal på første gang. Kaninen er et byttedyr og skal bruge noget mere overbevisning, før den stoler på dig.

Læg derfor noget tålmodighed og kærlighed i jobbet. Nus kaninen og hav nogle godbidder klar.

Bliv ikke forhastet af, at I har en smule travlt. Er kaninens første møde med selen dårlig, bliver kampen om at få selen på meget lang – hver gang.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?