Hvilke ting skal jeg bruge til en hamster?

Hvilke ting skal jeg bruge til en hamster?

29-07-2020

En hamster er en sød lille kompagnon, der med sin lille pelsede krop og store øjne er helt uimodståelig. Overvejer du at anskaffe dig en hamster som kæledyr, er der en række ting, du skal have klar, så din hamster får det bedst mulige liv. Derfor får du her en oversigt over de vigtigste ting, du skal anskaffe dig, hvis du vil holde hamster.

Buret til din hamster

Selvom en hamster er et lille dyr, så har den stadig brug for god plads. De er nemlig meget energiske og nysgerrige dyr, der kræver aktiveringer og udfordringer, hvis de skal have det godt. Derfor skal du som minimum have et bur, der måler 75 x 35 x 35 cm - og gerne større.

Derfor skal du som minimum have et bur, efter disse mål og gerne større.

Guldhamster: 80 x 40 x 35 cm (l x b x h).
Dværghamster: 50 x 40 x 25 cm (l x b x h).

Fordi en hamster er nysgerrig og gerne udforsker buret, er det vigtigt, at tremmerne max har en afstand på 1,5 cm. Ellers kan du risikere, at din hamster klemmer sig ud af buret, når den er på ekspeditioner.

Sådan bør du indrette dit hamsterbur

Din hamster vil elske at klatre og kravle, så derfor er det en fordel at indrette burets øverste del med små hylder, grene, hængekøjer og andre ting, som den kan udforske.

I bunden af buret er det en god ide at lægge et godt bundlag, der giver din hamster noget at grave i og bygge huler og gange. Brug strimler af neutralt toiletpapir som materiale til reder i stedet for. Derudover vil den også sætte pris på et sandbad, så den kan holde sin pels ren.

Giv din hamster det rigtige foder

I naturen spiser hamsteren mange forskellige ting fra blade, frø og grøntsager til insekter og små dyr. Skal du fodre din hamster korrekt, er det derfor bedst, at du giver den et foder specifikt til hamstre, der dækker alle dens behov. Det er bedst med et foder med et proteinindhold på 15 til 20%, der er lavt i fedt og sukker.

Derudover kan du give din hamster grøntsager og frugt at gnave i, forskellige frø og kerner og insekter såsom græshopper, melorme og lignende. Husk dog altid på at hamstere hurtigt kan tage på.

Aktivering er vigtigt

Fordi hamsteren er et aktivt lille dyr, så husk at sørge for, at den bliver stimuleret nok. De er særligt aktive ved aftens- og nattetid, så det er bedst at lade hamsteren være først på dagen.

Sørg for at den har legetøj, grene at gnave i og indimellem får helt nye udfordringer i buret, så den kan underholde sig selv. Derfor er et løbehjul en god løsning, hvor din hamster kan brænde noget energi af. Husk også altid at have et løbehjul i buret, så din hamster kan få brugt noget energi.

Du finder alt du mangler til din hamster lige her hos Dyreverdenen.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?