Hvilke hunderacer gør mest?

Hvilke hunderacer gør mest?

04-09-2021

Når du skal anskaffe dig en hund, melder der sig automatisk en masse spørgsmål. Her kan du både være undersøgende omkring hundens pasning, træning og opdragelse og derudover ønske en hund, der ikke gør for meget. Det kan nemlig være utroligt stressende og forstyrrende med en hund, der gør, både for ejeren selv og for omgivelserne, herunder naboerne.

Det går automatisk ind i vores nervesystem og signalerer, at noget er galt, eller der er fare på færde. Derfor er der mange kommende hundeejere, der gerne vil vide, hvor meget de forskellige hunderacer gør, før de anskaffer sig en hund.

Vi vil derfor se nærmere på, hvilke hunderacer der gør mest og dermed give en lille guide til dit næste valg af hund.

 

Hundes gøen er naturlig

Det første, der er værd at vide er, at det er naturligt for en hund at gø. Det ligger til dens instinkter, så der er derfor ikke mulighed for helt at slippe for det. Det kan også være en god ting, at en hund gør i visse situationer. Det kan være, at I har hunden som vagthund og her er det nærmest dens pligt at gø og slå alarm, hvis der er noget farligt på færde.

Hvis der er tale om en blinde/handicaphund er der også her visse signaler og kommunikation med ejeren, som kan foregå via dens gøen. Det er derfor lige så vigtigt at gøre sig klart, hvilken funktion, jeres hund skal have. Når det så er sagt, er der stor forskel på, hvor meget de forskellige hunderacer gør og vi vil her nævne de vigtigste.

Hunderacer der gør mest

Hvis vi skal sige noget generelt om, hvilke hunderacer, der gør mest, er der tale om de små hundetyper. Kommer man op i hunde som Schæfer, labrador, Irsk Setter og andre hunde i denne størrelsesorden, er der langt mindre gøen på programmet.

ælger du/I en mindre hund såsom en Beagle, en silketerrier eller en miniature puddel, er der stor chance for at disse hunderacer gør mere. Hunderacer som cairn terrier, fox terrier og dværgschnauzer er også i den kategori, ligesom de søde hunde med de blå tunger, chihuahua også gør. De må hunderacer pekingeser, west Highland hvid terrier og dværgpuddel gør også meget.

Disse hunderacer har selvfølgelig deres helt egen charme, men bor du i en lejlighed med tæt på naboerne, skal du nok overveje en ekstra gang, om det lige skal være disse hunderacer, som valget skal falde på.

Hvorfor gør hunde?

Der kan være mange årsager til, at hunde gør. De kan være stressede, bange, bekymrede og alt indenfor den negative skala. Samtidig kan de også gø af ren begejstring, engagement og entusiastisk glæde. Fordi de for eksempel ser deres ejer komme hjem efter en lang dag med alenetid eller når de leger med deres ejer eller andre hunde.

Hvad kan man gøre ved en hund, der gør?

Alt efter hvad årsagen til hundens gøen er, kan man gøre forskelligt. Man kan undgå, at den er meget alene hjemme. Man kan træne den med godbidder og i øvrigt bare sørge for, at den trives.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?