Hvad skal jeg fodre mit fiskeyngel med?

Hvad skal jeg fodre mit fiskeyngel med?

10-09-2021

Hvis du har et akvarie og ønsker yngel på dine fisk, er det nødvendigt at vælge en særlig type fiskefoder, der er tilpasset til fiskeyngel. Der er enkelte ting du bør være opmærksom på, når du fodrer din yngel. Læs mere her om de gode råd og forslag til, hvad du skal fodre dit fiskeyngel med.

Sådan overlever dit fiskeyngel

Det er langt fra alle fisk, der overlever den første del af livet uden besværligheder. Fiskene bliver født med en blommesæk, der indeholder næring. Når blommesækken er tom, er de små fisk afhængige af at spise selv for at overleve. Med det rette foder, giver du de bedste betingelser for, at fiskene får muligheden for at ernære sig selv i akvariet.

Foderet skal drysses ned i akvariet, så det bliver tilgængeligt for din fiskeyngel. Enten manuelt eller ved hjælp af en automatisk foderautomat. De skal gerne fodres lidt, men ofte, så der mere eller mindre altid er foder tilgængeligt, men samtidig også for at eventuelle foderrester ender på bunden.

Nogle fisk foretrækker og bliver inspireret til et øget foderindtag fra starten ved at tilføre levende foder. Andre har det fint med småt flagefoder i en passende størrelse. Specielt foder kan være fremstillet til forskellige fiskearter, ligesom at foderet bør være tilpasset til yngel.

Undgå overfodring

Det foder som dine fisk ikke får spist, vil lægge sig på bunden af akvariet. Her kan det særligt være en gene for de helt små fisk, hvor foderresterne kan fastsætte sig i gællerne. Det irriterer gællerne og kan betyde, at de helt små fisk ikke optager tilstrækkeligt ilt fra omgivelserne. Yderligere kan en ophobning af fiskefoderrester øge sandsynligheden for angreb af gællesvamp, hvilket de helt små fisk sjældent overlever, særligt hvis det ikke behandles i tide.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?