Hvad skal jeg bruge til hundetræning?

Hvad skal jeg bruge til hundetræning?

17-10-2020

Hundetræning er en ideel aktivitet til at knytte tillidsbånd mellem kæledyr og ejer. Og det er motion og træning, der kommer jer begge til gode.

Des tidligere du træner din hund, des lettere vil du få i forhold til at regulere dens adfærd i fremtiden. Der er forskellige træningsformer, som passer til forskellige hunde. Nogle hunderacer er gode til sportræning, mens andre har bedre af apporterings- eller lydighedstræning.

Uanset hvilken type hund du har, og hvad dens alder er, gælder det om at have styr på det rette udstyr og tilbehør, når du vil have succes med træningen.

Find tilbehør til hundetræning hos os.

Start med at vælge den rette træningsform

Før du køber godbidder, apporteringslegetøj, sporline eller taske til hundegodbidderne, skal du starte med at finde frem til den bedste træningsform for din hund.

Det er ikke alle hunderacer, der egner sig til sportræning. Dette er en træningsform, som jagthundene får størst gavn af. Alle hunde kan blive dygtige til lydighedstræning. Denne træningsform er alsidig og fleksibel, og den kan finde sted både derhjemme, i haven eller i naturen.

Du får meget lettere ved at finde frem til det rette udstyr, når du er afklaret med den træning, som du vil begynde på sammen med din hund.

Dette skal du bruge til apporteringstræning

Kilden til at lykkes med træning og opdragelse af hund ligger i at fortælle kæledyret, når den agerer rigtigt og korrekt. Du skal belønne din hund, når den adlyder dig i forbindelse med en kommando. Når du laver apporteringstræning, skal du bruge enten godbidder eller hundens yndlingslegetøj som belønning. Det er forskelligt fra hund til hund, hvad den motiveres af i største omfang.

 

Til apporteringstræning skal der bruges:

  • Redskab eller legetøj der skal hentes og kastes

  • Træningsgodbidder eller favoritlegetøj til belønning

  • Taske til opbevaring af godbidder

  • Hundefløjte (valgfrit)

 

Når du har en hvalp, kan det være en god idé at starte med godbidderne. Det er en lækker, sund og dejlig belønning, som har samme effekt på enhver hund uanset race og personlighed.

Det er vigtigt, at du giver en godbid, når din hund gør dét, du fortæller den. Det gælder i særdeleshed, når du beder den om at aflevere det redskab, du har kastet til den. Afleverer hunden korrekt, skal du rose den og give den sit favoritlegetøj eller en godbid. Afleverer hunden ikke redskabet, skal du ignorere hunden uden at straffe den verbalt.

 

Når du bruger godbidder som belønning, er det en god idé at have de små snacks opbevaret i en lille bæltetaske til formålet. Godbidder kan have en skarp lugt, som vil sætte duftspor i lommer. Det kan være svært at vaske lugten af hundegodbidder af en jakke- eller bukselomme.

Når din hund har fået styr på at adlyde dine kommandoer, kan du udfordre kæledyret ved at bruge en hundefløjte. Dette giver mulighed for at kommunikere med hunden på længere afstande.

Har du en let, overvægtig hund, er det sundere for den, at du vælger at belønne den med et favoritlegetøj fremfor godbidder.

Udstyr og tilbehør til sportræning

Sportræning er en udfordrende, stimulerende og sund aktivitet, som har store fordele for både kæledyret og for dig som ejer. Det er med til at stimulere hundens naturlige duftinstinkter, at du lægger duftspor i naturen, som kæledyret kan snuse sig vej til.

Når du vil træne spor med din hund, skal der bruges en særlig snor til formålet. Det er en line, der er lavet i et farvestrålende look. Det er ofte orange, gul eller grøn. Sporlinen er væsentlig længere end den klassiske snor, som du bruger til de daglige gåture med hunden.

Til sportræning skal der bruges:

  • Sporline lavet i smudsafvisende materiale

  • Godbidder til duftspor

  • Halsbånd med LED-spots eller reflekser (hvis du træner i mørke omgivelser)

  • Taske til opbevaring af godbidder

 

Hvilken farve du vælger en sporline i, er underordnet. Det vigtigste er, at linen er lavet i et smudsafvisende materiale, så der ikke hægter sig blade fast, når linen trækkes hen ad jordoverfladen og skovbunden.

Der findes mange forskellige slags godbidder, som kan bruges til formålet. I denne forbindelse med sportræning er det vigtigt at veksle mellem forskellige dufte. Derfor skal du gerne vælge poser med blandede hundekiks eller godbidder af forskellige tørret kød. Dette er med til at stimulere hundens duftesans, når den hele tiden udfordres med nye spor og aromaer.

Når der trænes i efteråret eller vinterperioden, kan du af sikkerhedsmæssige hensyn overveje at bruge et halsbånd med oplysende egenskaber. Det kan være et halsbånd med kraftige refleksstriber eller et af de moderne LED-halsbånd. Dette gør det lettere for dig og andre mennesker i naturen at se hunden.

Særligt om valg af hundetaske til godbidder

Der er flere praktiske fordele ved at bruge en bæltetaske til hundetræning. Du slipper for ildelugtende lommer, og du kan have godbidder og høm-høm poser samlet samme sted. Der er flere funktionelle tasker at vælge imellem. Du kan selv vælge, hvor mange lommer og rum din taske skal have. Vil du have nøgler og hundefløjte samlet sammen med godbidder og hundeposer, skal du vælge de største tasker.

Det er praktisk for dig, at du har alt udstyr samlet i en taske. På den måde kan du let tage en godbid frem, når der er brug for dette, og du kan have nøgler, pung, lommeletter og tilbehør anordnet på bedste vis.

Undersøg forskellige hundegodbidder til træning

Der findes et stort marked for hundegodbidder. Det behøver ikke være nogen usund snack at belønne dit kæledyr med en godbid, når den klarer opgaver til jeres træning. Du kan finde en masse forskellige og sunde snacks, som er lavet af rene råvarer. Om du er til godbidder i form af tørret kød, eller om det skal være de populære tyggesticks eller kiks, er op til dig og dit kæledyrs præferencer.

Det anbefales, at du køber hundegodbidder fra en forhandler eller webshop, hvor du kan få fuldt indblik i ingredienser. Skulle dit kæledyr lide af overfølsomhed, findes der også lækre og velsmagende snacks, som tager hensyn til dette. Det kan være glutenfrie hundekiks eller tyggesticks, der er lavet 100 % af grønsager.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?