Hvad skal der står på et hundetegn?

Hvad skal der står på et hundetegn?

14-12-2019

Det er lovpligtigt at bære hundetegn

Derfor er det også utrolig vigtigt at du ved hvad der samtidig ifølge hundeloven skal stå i hundens hunde tegn. Et hundetegn skal bæres af alle hunde fra de er 4 måneder gamle, hundetegnet skal være forsynet med ejers navn og adresse. Bemærk dog det ikke er lovpligtigt at der står et telefon nummer eller hundens navn, vi ville dog anbefale at du skriver minimum 1 telefon nummer i hundetegnet, da alle folk har mulighed for at ringe direkte til dig, vis de finder din bortløbne hunde. Dette sikre du hurtigere og nemmere får din elskede ven igen, ved et enkelt opkald. Bemærk at vi ikke anbefaler at få graveret hundens navn eller chipnummer i tegnet, af hensyn til vis dette bliver misbrugt.

Hvad sker der vis min hund ikke har hundetegn på?

Undlader du helt at give hunden et hundetegn på, er dette faktisk strafbart, og du risikere ifølge den Danske hundelov at få en bøde for dette.

Hundeloven siger:

”§1 Besidderen af en hund skal sørge for, at hunden, inden den er 8 uger gammel, er mærket og registreret. Besidderen af en hund skal endvidere sørge for, at hunden, fra den er 4 måneder gammel, bærer halsbånd forsynet med et skilt, der angiver besidderens navn og adresse” og ”§ 12 Med bøde straffes den, der overtræder §1”

Hvad skal der stå på hundetegnet?

Der skal i følge hundeloven stå ejers navn og adresse på hundetegnet, vi anbefaler dog at du også skriver minimum 1 telefon nummer, loven er nemlig lavet før mobiltelefonen kom frem. Dettte sikre nemlig alle folk nemt og enkelt har mulighed for at ringe til dig, og fortælle hvor din hund eller. Bemærk vi aldrig ville anbefale at skriv hundens chipnummer eller navn i tegnet, af hensyn til vis dette bliver misbrugt. Alt for mange hunde bliver "kidnappet".

Hvor mange telefonnumre skal jeg skrive på hundetegnet?

Dette er helt valgfrit, dette er nemlig ikke lovpligtigt i Danmark. Men vis du ønsker at være sikker på hunden hurtigere kan hentes, vis du ikke tar din telefon, kan du med fordel skrive et nummer mere eller 2. Bemærk dog nu mere du skriver, nu mindre bliver teksten på tegnet. Men nu flere oplysninger du skriver, nu større er chancen for at folk kan komme i kontakt til dig eller din familie, hvis de skulle finde din bortløbne hund.

Skal hundens navn stå på hundetegnet?

Dette er ikke lovpligtigt, men mange vælger at gøre dette. Vi anbefaler dog ikke at skrive hundens navn i dens hundetegn, af hensyn til vis dette bliver misbrugt, til evt. at kidnape din hund lettere ud fra dens navn.

Hvad skal der stå på et hundetegn, vis jeg skal på ferie i udlandet med min hund?

Skal du på ferie med din hund eller ofte er i udlandet med den, anbefaler vi at du laver et feriehundetegn. Her skriver du et mobil nummer som indeholder 0045 xx xx xx xx (Dit nummer).

Vis du altid er i det samme sommerhus, kan du evt. skrive denne adresse på ellers ville vi anbefale at skrive dit efternavn og dit telefon nummer inkl. landekode (0045). Du kan evt. skrive som dette:

  • 0045 52115040
  • Please call
  • My owner

Mit vejnavn er for langt til at stå på et hundetegn, hvad gør jeg?

Vis dit vejnavn er alt for langt til at stå i fuld længde på et hundetegn, kan du overveje at dele navnet op på to linjer eller du kan lave forkortelser til dit vejnavn. Husk på nu mindre du gravere, nu større er teksten. Sønre strandvej kan fx. forkortes til Sdr. Strandvej. Ellers er her en lille liste med mulige forkortelser:

Gl. for Gammel og Gamle
Ll. for Lille
Ndr. for Nordre
Nr. for Nørre
Sdr. for Sønder og Søndre
Skt. for Sankt
St. for Store
V. for Vester og Vestre
Ø. for Øster og Østre
Dr. for Doktor
Hf. for Haveforening(en)

Hvilket hundetegn skal jeg vælge?

Eller hvilket hundetegn passer til min hund?. Vores hundetegn vejer faktisk ikke så meget og vægten er nøje beskrevet på dem alle, så alle hunde kan bære et hundetegn, de fås nemlig også i 3 forskellige størrelser. Du kan dog med fordel opdele vores størrelser efter:

  • Small - Egnet til små hunderacer som blandt andet chihuahua, malteser mm.
  • Mellem - Egnet til større hvalpe eller hunde af mellem størrelse, på omkring 10-20kg
  • Large - Egnet til store hunde, eller til mellem hunde med meget tekst.

Husk at på nogle hundetegn, har du mulighed for at gravere på begge sider af tegnet. Er du helt i tvivl så kontakt os og spørg, eller kom forbi vores fysiske butik og få graveret eller prøvet vores Imarc hundetegn direkte i butikken på få minutter.

Hvilket hundetegn kan købes i en dyrehandel?

Dette er meget forskelligt fra sted til sted, men hos Dyreverdenen, kan du direkte i vores fysiske butik, købe de populære og holdbare Imarc hundetegn, lavet i hærded aluminium, de koster fra 75kr, inkl. ring og gravering på op til 2 sider. De fås i mange forskellige størrelser og udformninger. Og de fås i aluminium eller plastik.

Jeg har en lille hund, og der er ikke plads til at skrive alt på tegnet, hvad gør jeg?

Mange ejere med helt små hunderacer, kan opleve pladsen kan være træng på deres hundetegn, her skal du overveje at prøve at finde et hundetegn med mulighed for gravering på 2 sider. Og kun skrive dit efternavn, vejnavn forkortet hvis muligt, evt. postnummer og et telefon nummer. Er pladsen stadig for lille, bør du overveje hvad der er vigtigst eller om du kan have 2 meget lette tegn i fx. plastik?.

Jeg ønsker et hundetegn med emalje, men der er ikke plads nok til teksten?

Enten skal du vælge et større hundetegn vis muligt, eller forkorte teksten hvis dette er muligt, kan du stadig ikke få plads nok, kan du med fordel overveje at købe 2 hundetegn og sætte dem sammen, så har du alt den infomation du behøver og stadig kan fremhæve din hunds personlighed med de flotte emalje tegn, selv om de kun kan graves på 1 side.

Hvordan bestiller jeg et hundetegn?

Du kan enten tage forbi vores fysiske butik og få lavet et Imarc hundetegn på få minutter eller du kan bestille vores store udvalg af Imarc og Red Dingo hundetegn direkte på vores webshop.

Når du skal bestille et hunde tegn online, skal du finde det ønskede tegn og udfylde den ønskede tekst, direkte på produkt siden, husk dog at der er angivet maks antal tegn (inkl. mellemrum) over hver felt. Hvis du udfylder mere, end der er angivet, kan du risikere teksten ikke kan være der, eller den bliver meget lille eller ulæselig. Alt tekst bliver centeret, så godt som muligt. Sidst, husk at læs teksten igennem for fejl eller mangler. Det er samtidig dit ansvar at teksten lever op til hundeloven.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?