Hvad må hunden ikke spise?

Hvad må hunden ikke spise?

16-06-2020

Der er flere ting, som er helt almindelige for os mennesker at spise, som din hund ikke kan tåle. Nogle ting gør tydeligvis hunden syg, mens andre ikke umiddelbart kan ses med det samme. Hvis din hund har spist noget af følgende uden at blive syg, skal du dog ikke tænke, at den nok godt kan tåle det. En ophobning af giftstoffer kan pludselig blive for meget og gøre hunden alvorligt syg, selv om den før ikke har vist tegn.

Her finder du en liste over de vigtigste ting, du skal være opmærksom på at din hund ikke får lov at smage eller mulighed for selv at snuppe fra bordet.

Chokolade

De fleste har efterhånden hørt, at hunden ikke må få chokolade. Heller ikke bare en lille smule. Chokolade hører netop til en den kategori, hvor hunden måske nok kan tåle en smule, men kan blive pludseligt, alvorligt syg, hvis den får for meget. Chokolade indeholder stoffet theobromin, som er ekstremt giftigt for hunde. Selv små mængder kan være dødelige for hunden. Mørk chokolade indeholder især store mængder.

Kaffe, te og cola

Kasse, te og cola indeholder koffein, som er skadeligt for hunden. Koffein påvirker hundens centralnervesystem og kan resultere i rastløshed, muskelsitren, opkast og i værste tilfælde give hjerteproblemer. Te og cola indeholder også mindre mængder af theobromin, det samme giftige stof som findes i chokolade.

Alle løgplanter

Alle typer for løgplanter, dvs. både løg, hvidløg, porrer og sågar blomsterløg er giftige for hunde. Løgene indeholder stoffer, der ødelægger hundens røde blodlegemer og dermed forårsager blodmangel og vejrtrækningsproblemer. Opkast og diarré er en almindelig umiddelbar følge, hvis hunden har spist løg.

Avokado og andre stenfrugter

Advokado er rigtig giftig både for hunde og de fleste andre dyr, da både planten, frugten og stenen indeholder stoffet persin. For hunden resulterer indtagelse i opkast, diarré, vejrtrækningsproblemer og hjerteproblemer. Andre stenfrugter så som ferskner, nektariner, abrikoser eller kirkebær indeholder cyanid, som også er giftigt i for store mængder. Endeligt er der mange hunde som bliver ekstremt syge af vindruer og rosiner, uden at man kender årsagen.

Alt det du synes er lækkert

Som en tommelfingerregel, kan hunden sjældent tåle dine lækkerier. Det inkluderer ikke kun din cola, kaffe, te og chokolade, men også slik, chips og nødder. Alt sammen indeholder ting, der er skadelige for hunden. Hold der derimod til hundegodbidder, eller ting, som du har sikret dig, er ufarlige for din hund.

Husk derfor at købe rigtige hundegodbidder, til din hund.

 

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?