Hvad du bør vide om gode hvalpegodbidder

Hvad du bør vide om gode hvalpegodbidder

17-10-2020

Godbidder er en god måde at vise din hvalp lidt ekstra kærlighed på. Disse specielle godbidder kan være alt fra hjemmelavede kiks til en pakke fra et hundebageri eller endda en bid steg fra din egen tallerken. Med alle disse mange muligheder, hvordan kan man vælge den bedste godbid for din hund?

Fordelene ved godbidder

Enhver hund uanset alder fortjener en godbid en gang imellem. Godbidder kan være en god ting. Nogle er designet til at forbedre hundes tandhygiejne. Noget yndlingsmad kan også være en god motivation for din hvalp i løbet af træningen, eller når du blot ønsker at belønne god adfærd.

Når du uddeler disse gaver, føler du velbehag over at belønne hvalpen, og denne har det godt ved at behage dig. Dette gør meget for at styrke båndet mellem dig og din hvalp.

Når godbidder bliver en ulempe

Mange af de godbidder, hunde typisk bedst kan lide, har en høj mængde af fedt eller sukker. Dette kan være en skjult årsag til vægtøgning, da det er let at miste overblik over mængden af godbidder, man uddeler i løbet af dagen.

Hvorvidt hvalpen lykkes med at forbrænde disse ekstra kalorier per dag afhænger i høj grad af dens aktivitetsniveau. Er din hvalp mest stillesiddende, bør du måske holde igen med godbidderne.

Ulemper ved mad ved bordet

Det kan være svært at modstå, når man ser de tiggende øjne under bordet, men hvis du giver dig, kan du skabe et dårligt mønster med en hund, der tigger konstant, selv hvis du har vigtige gæster. Rester ved bordet har det med at have høje fedt- og sukkerprocenter, hvilket kan forstyrre din hunds fordøjelse lige så vel som ruinere dens appetit for den næringsmæssigt velbalancerede mad, det var meningen, at den skulle spise.

Af samme grund kan det føre til overvægt. Det kan være en god idé at holde din hvalp udenfor spisestuen, når familien spiser.

Kunsten at finde de rette godbidder

Du ønsker ikke at berøve din hund fra at få godbidder, så hvordan vælger man de rette?

  • Vælg godbidder der er specielt lavet til hunde. Disse er designet til at tilfredsstille deres appetit uden at forstyrre deres mave.

  • Tilbyd godbidder med tilføjede næringsstoffer eller med tandpleje.

  • Prøv at give din hund friske grøntsager såsom gulerødder, grønne bønner eller broccoli. Disse har et lavt kalorieindhold og er rige på fibre. Dog er der visse madtyper, du bør undgå at give, da de kan være skadelige eller endda giftige for din hund. Fodr den aldrig løg, chokolade, vindruer eller rosiner. Spørg eventuelt din dyrlæge angående andet slags mad, før du tilbyder det.

  • Hold øje med kalorierne i godbidderne og træk dem fra din hunds samlede daglige diæt for at undgå overspisning.

  • Sørg for at hvalpen spiser sin næringsmæssigt velbalancerede mad, før du tilbyder godbidder.

  • Prøv på at holde godbidderne under 10 % af dens diæt.

Med den store mængde af gode hvalpegodbidder tilgængelige, prøv på at træffe velovervejede valg. Tjek ingredienserne og deres fedtindhold. Hvis din hund er sund og spiser en velbalanceret diæt, kan en godbid af og til berige dens liv.

Find hvalpegodbidder her.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?