Hund på ferie – dette skal du være opmærksom på

Hund på ferie – dette skal du være opmærksom på

28-07-2020

Når hunden skal med på ferien, skal du have styr på både transport samt ophold. Til bilturen skal hunden befinde sig i et transportbur, hvor kæledyret er i sikkerhed. Til opholdet i sommerhuset er det en god idé at have hundens seng/madras/tæppe med, som kæledyret sover med derhjemme. Derudover skal du gerne have legetøj og bamser med, som kan underholde hunden undervejs på ferien og skabe tryghed hos den.

Herunder kan du blive klogere på, hvilket transportbur du skal vælge, og du får vigtig information om valg af aktivitetslegetøj og tøjdyr til hunde.

Hvilket transportbur skal jeg vælge?

Det er afgørende for kæledyrets og familiens sikkerhed, at din hund opholder sig i et bur, når der køres bil.

Skulle der ske uheld og sammenstød, kan det være farligt, når hunden opholder sig løst i bilen.

Når du vælger et af de bedste bure på markedet, får din hund komfort under hele kørslen.

Den største forskel imellem de forskellige bure til transport af hunde handler om materiale og design.

Til de mindste hunde er det tilstrækkeligt at vælge et transportbur i stof.

Med dette kan du løfte hunden ind og ud af bilen, da buret er lavet med et praktisk håndtag foroven.

Når det gælder sikker transport af de store hunde, skal der vælges et bur i aluminium.

Disse kan monteres til bunden i bagagerummet, så dit kæledyr er i helt sikre forhold på hele turen. De brede tremmer på buret tillader hunden at kigge ud og få masser af luft.

Sørg for at have et af hundens tæpper liggende i bunden af buret, så det er behageligt og komfortabelt for dit kæledyr at hvile sig i bilen.

Skab de bedste sove- og hvileforhold for hunden på ferien

Hunden har brug for lige så meget tryghed som vi mennesker. Det betyder blandt andet, at det kræver mental tilvænning at befinde sig på et fremmed sted.

For at hjælpe din hund med at falde godt til på ferien, skal du have hundesengen med, så dit kæledyr kan hvile sig i velkendte forhold.

Det er nemmere for hunde at falde til ro og trække sig fra socialt selskab, når der er tilbehør, som dufter af hjemmet.

I samme forbindelse er det en god idé at pakke et par bamser eller et tæppe, som din hund holder af derhjemme.

Din hund har brug for samme mængde af søvn på ferien som under normale omstændigheder. Dagene på ferien er typiske mere intense, da alle medlemmer i familien er samlet fra morgen til aften, og da der er aktiviteter mange timer i løbet af dagen. Derfor er der brug for, at din firbenede ven kan trække sig efter behov og slappe af i trygge omgivelser.

Værd at vide om valg af aktivitetslegetøj til hunde

Ferier i Danmark byder ofte på ture og udflugter til stranden. Når du tager på ferie med din hund, kan det være en god idé at have købe hundelegetøj med flydende egenskaber. Med dette er det lettere for hunde at se legetøjet i vandet.

Der er rig mulighed for at fortsætte og vedligeholde træningen af hunden på ferien, når du sørger for at tage legetøj, hundesnor eller sporline med.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?