Har alle hunde underuld?

Har alle hunde underuld?

17-10-2020

Hvad er underuld, og hvad skal du egentlig gøre ved det? Når du er hundeejer, følger der et stort ansvar med, og det er vigtigt, at du forholder dig til alle de ting, man skal vide om hundens sundhed og velvære. Underuld er den pels, som hunden taber flere gange om året, og som gerne skal fjernes i fældningsperioden. Underulden beskytter hunden og varmer den. Læs mere her for at blive klogere på emnet.

Hvilke hunde har underuld?

Ikke alle hunde har underuld. Ofte har de korthårede, små hunde ikke underuld. For eksempel har en puddel ikke underuld, men den skal derimod klippes. De hunde, der typisk vil have underuld, er langhårede hunde såsom en labrador, Golden Retriever eller cockerspaniel. Hvis hunden ikke har underuld, kan den faktisk fryse om vinteren. Det er derfor vigtigt for dig at vide, hvorvidt dette er tilfældet for din hund. Hvis ikke den har underuld, skal den måske have et dække om vinteren, så den ikke fryser.

Underuld er tætte, korte og nogle gange krøllede hår. De er dækket af dækhårene, som er dem, der sidder yderst og giver hundene deres unikke præg. Derfor ses underulden ikke, men det betyder ikke, at den ikke er den. Det gode ved den er, at den isolerer hundens krop. Hunden taber sin underuld typisk et par gange om året.

Hvordan håndterer jeg fældningsperioden?

Når hunde taber deres underuld, er det vigtigt, at du hjælper hunden med at slippe af med de mange løse hår. Alle hunde fælder, så selvom du har en korthåret hund, er dette ikke nogen undtagelse. Selvom det ikke er fældningsperiode, er det stadig vigtigt at børste hundens hår. Hvorfor er det egentlig lige det?

Fældning er helt naturligt, og det sker som regel 2 gange om året. Det skyldes, at hundens pelshår vokser helt ud, og der skal derfor gøres plads til nye hår. På den måde bliver hunden aldrig skaldet, men har altid hår til at varme sig. Hvis din hund fælder for meget, kan det dog skyldes forskellige ting. Det kan være på grund af hormonforandringer eller en ændring i kosten. Du kan altid forhøre dig med dyrlægen, hvis du bliver nervøs eller i tvivl. Det er vigtigt at børste pelsen, da den ellers kan blive meget filtret, nemmere blive beskidt eller have sværere ved at falde af hunden.

Det er en god idé at vænne hunden til at blive børstet, fra den er hvalp. Dette kan du gøre én gang om ugen og husk at gøre det til en god oplevelse for hunden ved, at den for eksempel får en godbid bagefter. Det er også vigtigt at børste hundens pels ofte, da du ikke blot fjerner løs pels og underuld, men også kan kontrollere hundens hud.

At børste en hund er en hel videnskab i sig selv. Det vigtigste er dog, at du kender din hund, og at du er opmærksom på, hvad den har brug for. Hvis ikke hunden har underuld, er det godt at overveje et dække til hunden om vinteren. Find udstyr til pelspleje hos hunde hos os.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?