Gode fisk at starte med i ferskvandsakvariet

Gode fisk at starte med i ferskvandsakvariet

10-09-2021

Det er fantastisk at have fisk i et akvarie stående i hjemmet og ferskvandsfisk er oftest farverige og sjove at observere. Der er nogle ferskvandsfisk der er nemmere at håndtere og passe end andre. Nogle ferskvandsfisk er derfor også bedre egnet til førstegangs-ferskvandsfiskeejere end andre. Med den rette viden kan du komme godt i gang og få stor succes med dit nye ferskvandsakvarie med sunde og raske fisk.

Hvad kendetegner en nybegynderfisk?

Akvariefisk der egner sig til nybegyndere, hvad end de er til saltvand eller ferskvand, har egenskaber der gør at de er nemme at passe og håndtere. De er hårdføre, så du kan lære at passe ferskvandsakvariet og ferskvandsfisk, uden at de er meget følsomme overfor ændringer og at de klarer sig igennem betingelser der eventuelt ikke skulle være de mest optimale. Akvariefisk kan være aggressive og territorielle. Det kan give problemer i akvariet med arter der naturligt vil kæmpe om pladsen. For akvariefisk der er egnet til nybegyndere, anbefales det at vælge arter der ikke har tendens til at udvise aggression overfor andre fisk. Derudover har ferskvandsfisk forskellige behov for plads, vegetation og indretning. Derfor er det vigtigste af alt, at det akvarie du ejer eller køber, er passende til de behov som ferskvandsfiskene du ønsker har.

Her er nogle forslag til de første ferskvandsfisk:

Platy

Platy er en af de fisk der oftest anbefales at starte med i akvariet. Det er en hårdfør fisk, der kan klare lidt af hvert og som ikke er helt så følsom overfor omgivelserne som andre ferskvandsfisk. Derudover kan de nemt gå sammen med andre af samme art, ligesom du med tiden kan tilføre andre ferskvands fiskearter uden de store problemer.

Gubby

En guppy er en af de mest populære begynderfisk til ferskvandsakvariet. Det er en fisk der er nemt at passe og kræver ikke de store mængder af plads. De går gerne i store stimer og egner sig derfor til at være mange i samme akvarie. Derudover er det en meget nem fisk at yngle på, så du kan nyde synet af små fine guppy fiskeunger. Med guppyer kan du med tiden have fredelige fiskearter gående i samme akvarie, uden de store problemer. Du bør dog være opmærksom på, at for rovfisk der er større, kan guppyer være et nemt offer.

Rovfisk har oftest brug for stimulering fra levende foder

Rovfisk, om de lever i saltvand eller ferskvand, er ikke altid lige lette at få til at spise fiskefoderet. Det er vigtigt at du starter med at stimulere fiskende til den rette mængde indtag af foder. De nye rovfisk bør fodres med levende foder eller frostfoder, som eksempelvis myggelarver. Derefter kan du langsomt tilføre mere tørfoder hvis det ønskes, så længe du observerer fiskene og sikrer at de indtager tilstrækkeligt med tørfoder, kan de fleste vænne sig til dette over tid. Derudover vil den levende stimulering fra foderet en betydning for om ferskvandsfiskene får den stimuli der er behov for, således at der ikke eventuelt udvises aggression i akvariet overfor andre artsfæller.

Find alt indenfor akvarietilbehør lige HER.

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?