Glutenallergi hos hunde - Hvad skyldes glutenallergi hos hunde? - Bliv meget klogere omkring glutenallergi hos hunde her,

Glutenallergi hos hunde

20-09-2020

Det er vigtigt, at du altid er opmærksom på, hvordan din hund har det. Om den trives, og om dens helbred eventuelt ændrer sig. Skulle den udvikle nogle symptomer, som du ikke har set før, så er det altafgørende, at du reagerer på dem og får undersøgt, hvad de kan skyldes.

Dels skal hunden jo ikke lide unødigt, og dels kan mange lidelser helbredes uden nogen mén, hvis der sættes ind tidligt. Nogle symptomer er ret nemme at opdage, og andre kan være mere diffuse og sværere at se og at tolke. Det gælder blandt andet symptomer på forskellige former for allergi. Drejer det sig for eksempel om fødevareallergi, så kan de være lidt vage, og de kan skyldes andre ting.

Her vil du kunne blive klogere på, hvilke symptomer du skal være opmærksom på, hvis din hund lider af glutenallergi. Herefter omtales, hvordan glutenallergi kan helbredes og forebygges. Har du mistanke om, at din hund lider af en fødevareallergi, der kunne skyldes gluten, så kan du få mere vished, og du vil nemt kunne afhjælpe din hunds symptomer efter denne gennemgang.

Vær opmærksom på følgende symptomer

De symptomer, som viser sig på hunden, hvis den lider af glutenallergi, kan godt skyldes andre ting. Men hvis symptomerne forsvinder, efter du har skiftet foder, så er det nok den lidelse, din hund har. Hvis hunden lider af ret voldsom kløe og røde ører, og dens pels ser trist ud, så kan det skyldes glutenallergi. Det kan også for eksempel skyldes lopper, så det skal du også tjekke hunden for regelmæssigt.

Hos hunde viser allergi sig som problemer med huden, og da de tegn tydeligst viser sig ved ørerne, skyldes at huden på ørerne har flest allergiceller. Gluten findes i visse kornprodukter, og det findes i mange typer af blandet hundefoder. Det er sundt for hunden med lidt vegetarisk fødevarer blandet i, men er der gluten i de produkter, så kan den glutenallergiske hund ikke tåle dem.

Observerer du, at din hund har ekstraordinær voldsom kløe og især omkring ørerne, og dens pels er trist og glansløs, så kan det skyldes glutenallergi. Det bør du derfor få undersøgt.

Hvad skyldes glutenallergi?

Alle former for allergi skyldes en overfølsomhed, som kroppen reagerer negativt på. Både mennesker og dyr kan lide af glutenallergi, og symptomerne er meget generende. Det kan ikke forklares, hvorfor nogle udvikler bestemte former for allergier. Det kan blot konstateres, at det forholder sig sådan.

Glutenallergi skyldes ikke selve kornet i maden, men derimod ekskrementer fra de små lagmider, som findes i næsten alle kornsorter. Dem kan de fleste sagtens tåle, men for dem, der lider af glutenintolerance, vil deres krop udvise symptomer på allergi.

Når nogle udvikler en intolerance over for et bestemt fødemiddel, så bør dette fødemiddel helt undgås.

Hvordan fastslås glutenallergi hos hunde?

Det kan som sagt være vanskeligt at fastslå med det blotte øje, om en allergisk reaktion skyldes det ene eller det andet. Du kan enten selv prøve dig frem ved at afprøve forskelligt foder og se, om der sker nogen ændringer i din hunds tilstand.

Du kan også konsultere din dyrlæge og bede ham eller hende om at undersøge hunden grundigt i forhold til, om symptomerne skyldes en glutenallergi. Dyrlægen vil have fokus på hundens foder, og i løbet af et par måneder vil en streng diæt føre til nogle resultater, der kan afgøre, om hunden er glutenallergiker.

Når det tager så forholdsvis lang tid, så er det fordi, der skal prøves med noget forskelligt foder for at kunne udelukke andre former for allergi eller lidelser, inden det helt kan fastslås, om der rent faktisk er tale om glutenallergi.

Glutenallergi er nemt at gøre noget ved

Hvis undersøgelserne bekræfter, at din hund lider af glutenallergi, så er det for det første rart at have en sikker diagnose, og for det andet er det også rart, at det er ret nemt at forhindre, at hunden får de ubehagelige symptomer igen.

Det kan du simpelthen gøre ved at sørge for, at hunden kun får glutenfrit foder. De næringsstoffer, som din hund har brug for, kan den sagtens få ved at spise foder uden gluten. Det findes der heldigvis på markedet, så alt i alt kan man sige, at glutenallergi ikke er et rigtigt stort problem. Hvis du sørger for, at din hund udelukkende får noget foder, som er glutenfrit, så vil den snart være helt uden symptomer igen.

Derfor er det altid en god idé at tage omkring dyrlægen, hvis din hund udviser symptomer, der kan tolkes som glutenallergi. Dels er det godt at få en sikker diagnose, og dels er det godt at få udelukket, at symptomerne skyldes en anden lidelse.

Vælg glutenfrit hundefoder

Det er altid vigtigt, at du giver din hund et foder, som så vidt muligt er skræddersyet til den enkelte hund. Hvis du for eksempel vælger at fodre med produkter fra det anerkendte firma, Arion, så vil du blandt deres store sortiment kunne finde mange varianter af hundefoder. Heriblandt også glutenfrit foder. Det findes både til hvalpe og til voksne hunde.

Når du giver din hund dette foder, så kan du være sikker på, at hunden får de næringsstoffer, som den har brug for, også selv om der ikke er allergifremkaldende kornsorter i. Når hunden får et godt og veldækkende allround-foder, så behøver du slet ikke at supplere med andet.

Vær opmærksom på at hunden ikke må få nogen former for foder, der kan risikere at indeholde gluten. Får den det, så vil den straks slå ud med symptomer på allergi, hvilket er meget ubehageligt for den.

Når din allergiske hund går over til udelukkende at spise glutenfrit foder, så vil du opleve, at den bliver helbredt for sine allergiske reaktioner, og den vil igen være symptomfri. Det er en ret nem kur, og den er ganske effektiv.

En hund, der er rask og sund, er en glad og energisk hund. Vær derfor opmærksom på den generelle helbredstilstand, så du kan afhjælpe eventuelle lidelser så hurtigt som muligt.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?