Fuldfoder til hunde og katte, få hjælp til at finde det rigtige fuldfoder til din hund eller kat.

Fuldfoder til hunde og katte

20-09-2020

Som dyreejer vil man gerne sikre sig, at ens kæledyr har det godt og er sundt og raskt, og kosten har enorm betydning for dit dyrs velbefindende.

Fuldfoder er en færdigblandet foderblanding, som indeholder alle de forskellige vitaminer og mineraler, som din firbenede ven har brug for.

Med en god foderblanding er der taget nøje højde for dyrets ernæringsmæssige behov, og du behøver ikke bekymre dig for, om dit kæledyr spiser tilpas varieret.

Overordnet findes der 3 basistyper af fuldfoder til hunde og katte:

Tørfoder

Tørfoder er en fuldfoderblanding, som er presset i små piller. Størrelsen på pillerne varierer, så de passer til både store og små. Hunde og katte har brug for protein fra kød. Vælg derfor en foderblanding som indeholder meget kød og få fyldstoffer.

Foderpillerne er pressede og bagte, hvilket gør dem dejligt sprøde. Hunde og katte har godt af at skulle tygge på maden og bruge tid på måltidet. Det modvirker tandsten og er godt for fordøjelsen.

Tørfoder har en lang holdbarhed. Det indeholder kun ca. 10 % vand og kan stå fremme hele dagen. At maden altid er tilgængelig, kan være en fordel for småtspisende kæledyr.

Tørfoder kan også hældes over med vand og sættes i blød. Det kan være nødvendigt, hvis dyret ikke drikker nok, eller hvis det i en periode har svært ved at spise. På den måde omdannes tørfoderet til vådfoder.

Vådfoder

Vådfoder kan være kødstykker, som er kogt eller dampet og derefter presset sammen til en ensartet paté eller dåsemad med kødboller i sovs eller gelé.

I vådfoder kan vandindholdet være helt oppe på 80 %. Når det er hældt op, kan det derfor ikke holde sig ligeså længe som tørkost. Til gengæld har hundemad på dåse, ligesom alt andet konserveres, lang holdbarhed i uåbnet tilstand.

Vådfoder fås i mange smagsvarianter og kan være godt til dyr, som ikke drikker nok, eller til ældre dyr som har svært ved at tygge tørkosten.

Når du vælger vådfoder, skal du være meget opmærksom på, hvad foderet består af. Undgå køderstatninger som kødmel og biprodukter. Og hold øje med at foderet ikke er tilsat for mange smagsstoffer og fyld som korn og majs.

BARF

BARF står for Biologically Appropriate Raw Food. Idéen er, at dyret, i stedet for forarbejdet mad, får den mad, det er skabt til at spise.

Hvis man fodrer sin hund eller kat med rent kød eller fisk, er der ikke tale om fuldfoder, og man skal selv sørge for at tilsætte ekstra vitaminer og mineraler til kosten. Derfor er der udviklet BARF fuldfoder, som udover kød også indeholder grøntsager og vitaminer.

BARF fuldfoder er almindeligvis frosset og kommer som kødpølse eller kødboller. Det er et mere naturligt foder end konventionelt tør-eller vådfoder. Til gengæld kræver det mere planlægning, da det er en frostvare, som skal tøs op før brug.

Uanset hvilken type af foder du vælger til dit kæledyr, skal du altid vælge en blanding, som er tilpasset dit dyrs særlige behov. Og husk at det bedste foder er noget, dyret også kan lide at spise.

hvor kan jeg købe mit hundefoder?, det kan du lige her hos os, du kan ligeledes købe dit kattefoder hos os.

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?