Fryser min hund? - Dyreverdenen

Fryser min hund?

10-12-2019

Hvordan ved jeg om min hund fryser?

Det kan være svært at vide hvornår det er for koldt for din hund. Eller måske ryster du blot selv på hovedet når du ser andre hundeejere har puttet trøjer eller jakker på deres hunde. Men det er faktisk ikke alle hunde som selv kan holde varmen i de helt kolde vinterdage, faktisk ville alle hunde på et tidspunkt nå et punkt, hvor de ville fryse. Du skal huske på vores hunde er inde i varmen mange timer i løbet af dagen, hvor de førhen var ude hele dagen, og bedre var gearet til det koldevejr, i denne her lille guide ville jeg forsøge at fortælle hvad du skal være opmærksom på.

Faktisk kan pelsen være en afgørende faktor, for at vide hvad kan hund måske kan tåle, nogle hunde har meget pels, andre lidt. Husk også at hunde uden underuld ville fryse hurtigere end hunde med. Samtidig skal du huske på at små hunde ofte har mindre chance for at holde varmen end de store hunde.

 

Det er meget koldt udenfor, derfor kan din hund faktisk godt fryse

Det er egentlig måske en ting man ikke tænker på, men det kan faktisk hurtigt blive for koldt for din hund udenfor, især vis den ingen underuld har. Vis du ser skemeat oven over, kan du hurtigt danne dig et overblik over hvornår det er for koldt for din hund og nedenunder kan du se, hvad du skal holde øje med i de kolde måneder, for at sikre at din hund ikke fryser eller bliver syg, for ja hunde kan godt blive forkølet. Men som tommerfinger regel, kan du selv sige, at vis du fryser med jakke, hue og vanter på, så fryser din hund med god sansynlighed også og de er som dig, ikke glade for at fryse.

Hunden har kolde øre, vis det bliver for koldt

En ting du virkelig kan holde øje med er om din hund har kolde øre. Du skal mærke efter på ørene, især rundt i ørenes kant. Dette er en god måde at finde ud af om din hund er for kold, så du ved om i hellere må se at komme hjem af.

Hunden ryster og skælver på gåturen

Faktisk reagerer de fleste hunde på præcis samme måde som os mennesker på kulde, vis den holder dens hale helt tæt på kroppen, ryster og skælver eller krymper sig godt sammen, er det et godt tegn på at din hund ny syntes det er alt for koldt at være ude. Den rysten den laver er hundens eller menneskes krops måde at forsøge at sikre at kroppen holdes varm. Bliver det alt for slemt, ville du opleve det som en direkte krampe i fx. benene.

Hunden klager sig

Vis din hund virkelig er utilpas eller ikke har det godt pga. fx. kulde, skal den med god sansynlighed nok forsøge at fortælle dig dette. Dette kan være meget forskelligt fra hund til hund og det er kun dig, som kender din hund. Men det kan fx. være den gør, hyler, bliver utilpas eller generelt ændre adfærd eller signaler.

Langsomme bevægelser

Hvis din hund altid elsker at være udenfor at lege eller på en god lang gåtur i rask tempo, men ellers opføre sig på samme måde denne her gang, eller at temporet er meget langsomt kan det med stor sansynlighed på en kold vinterdag, være fordi at den fryser og gerne ville hjem. Der skal nogle gange meget til en hund brokker sig, men dette kan være et solidt tegn på en passiv måde at fortælle dig at nu fryser jeg.

Husk at holde øje med din hund

Det er altid vigtigt lige meget hvor eller hvornår at du holder godt øje med din hund og dens velbefindende, især i de kolde vinterdage, da en hund hurtigt kan fryse som dig, din hund kan nemlig sagtens blive forkølet og syg, præcis lige som os mennesker. I værste fald kan den blive alt for nedkølet.

Hvad kan jeg gøre ved at min hund fryser?

- Du kan først og fremmest undgå længere ture, når det er koldt og vådt udenfor. Ved at sikre små ture i rask tempo, kan du holde din hund varm til en mindre tur, hvor den har mulighed for at besørge og snuse en smule. Er der både sne og frost, kan det samtidig være en god ide at beskytte hundens poter, mod salt. Her kan vi anbefale potevoks og at skylle hundens poter efter gåturen, samt tjekke for rifter og sår, da salt er hårdt mod hundens poter.

- Hold altid et nøje øje med din hund, du kender bedst dens signaler. Så begynder den at opføre sig anderledes eller er utryg, så vend hjemad.

- Undgå at din hund står stille for længe af gangen, vis det er koldt.

- Overvej at købe en vinterjakke, hundedækken eller en hundetrøje til de helt kolde dage, din hund ville faktisk med stor sansynlighed takke dig for denne beslutning, da den så kan få lidt længere ture.

Se et godt udvalg af hundejakker, hundedækkener og hundetrøjer HER.

 

Find andet udstyr til de mørke og kolde vinterdage, som fx- lygter mm. HER

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?