Flyt med din kat, hvordan gør man?

Flyt med din kat

03-05-2022

Vi ved alle sammen, hvor stressende flytning kan være for os mennesker, men det kan også være en tid med enorm angst for vores elskede kæledyr.

Især kan en flytning have en betydelig indvirkning på katte, der er territoriale væsner, og som ikke kun vil blive udsat for en enorm forstyrrelse af deres rutine, men som pludselig vil finde sig selv i et nyt territorium og skulle klare alle de belastninger, som der kan være, ved at skulle til et nyt territorium.

Så selvom det er vigtigt for dig at overveje din kat(te) under en flytning, er det usandsynligt, at noget som helst, vi gør, ville gøre oplevelsen behagelig for din kat. De følgende foreslag kan dog være med til at minimere mulighederne for, at katten føler sig stressede på den store flytte dag.

  • Selvom det er lettere sagt end gjort, så prøv at forblive så rolig som muligt op til flytningen og på selve dagen. Enhver stress, du føler, vil blive opfanget af din kat og forstærke enhver angst, katten måske allerede føler.
  • Selvom det er sandsynligt, at dit hjem vil være i en tilstand af kaos, mens du pakker til flytningen, er det vigtigt at holde din kats rutiner så tæt på det normale som muligt.
  • Ryd et rum fuldstændigt for alle møbler, og hold din kat lukket i dette rum på flyttedagen sammen med dens hyggeshule, kattebakke, mad, vand, kradsestolper og legetøj.
  • Sæt en seddel på ydersiden af ​​døren for at lade familiemedlemmer, hjælpere og flyttemænd vide, at de ikke må gå ind i lokalet, og døren skal hele tiden holdes lukket for at forhindre katten i at stikke af og muligvis forsvinde.
  • Planlæg i forvejen og tildel et værelse i det nye hus, hvor din kat kan holdes, mens møblerne læsses af i resten af ​​huset.
  • Når flyttevognen er kørt med alle dine ejendele, så tag din kat med i din bil til dit nye hjem med dens tilbehør.
  • Når du ankommer, vil det rum, du har afsat til din kat, skulle gøres klar som det første. Du kan så efterlade din kat uforstyrret i det rum med dens hyggehule, kattebakke, mad, vand, kradsestolper og legetøj.
  • Genbrug skiltet "Hold døren lukket" for at sikre, at katten ikke stikker af.

Selvom det normalt anbefales, at en kat holdes indendørs i en periode på 2-3 uger efter en boligflytning, er den faktiske tid normalt bestemt af din kats karakter. Hvis katten er en selvsikker, udendørs elskende kat, kan det være svært at holde katten inde, hvis den virkelig ønsker at undesøge omgivelserne.

Når katten tager ud for at udforske for første gang, er det lige så god ide at gøre dette i en weekend, hvor du har mere tid. At lukke katten ud lige før et måltid dette ville også hjælpe med at give katten opmuntringen til at komme tilbage til dens måltid.

I tilfælde af, at din kat beslutter sig for at vandre lidt for langt, når den udforsker sit nye territorium, skal du sørge for, at han er mikrochippet og bærer et sikkerhedshalsbånd, der viser dit telefonnummer, husk på det er helt nye omgivelser for din kat og ikke dens normale trygge omgivelser hvor den kender hver en meter.

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?