Fem råd: Sådan bliver du klar til din nye hundehvalp med en hvalpepakke - Bliv klogere lige HER - Alt indenfor hvalpeudstyr

Fem råd: Sådan bliver du klar til din nye hundehvalp med en hvalpepakke

30-05-2021

Der er mange ting, du kan tænke på, når du skal have en ny hvalp. Mange nybagte hundeejere kan godt gå i panik de første par dage, hvis de ikke føler sig ordentligt forberedt på deres nye firbenede ven.

Det kan altså kun anbefales at have godt styr på huset, haven, hundens udstyr og husstandens mentalitet, før hvalpen træder ind ad døren.

Læs med her, og få fem råd til dig, så du bliver klar til at få en hundehvalp med en hvalpepakke.

Søvn og komfort

Hundens søvn og komfort må der aldrig blive gået på kompromis med. Det er vigtigt, at hvalpen har et godt sted at sove hver eneste nat. Det skal ikke være på gulvet, men køb til gengæld en sød lille hundeseng til din nye hvalp, hvor den kan ligge trygt og godt i.

Det er også altid en fordel, at du kan placere hundens seng, præcis hvor det passer dig selv bedst.

Måske vil du gerne have hvalpen til at sove et bestemt sted, hvor du kan holde øje med den eller give den mad eller vand i ny og næ.

Uanset er det utrolig vigtigt, at din nye hundehvalp får en god og dejlig nattesøvn, så den kan have det godt og behageligt.

Måtter, poser og hundesnor

Disse tre ting er ret elementære i en hvalpepakke. Heldigvis er de heller ikke særligt dyre, og du bør helt sikkert gå efter at få rigeligt med hjem.

Mange hvalpe skal vænne sig til at gøre deres toiletsager udenfor, og det vil derfor ofte være smart for dig at have et par hundemåtter til de værste uheld, der kunne ske, før den lille hund lærer at gå udenfor.

Sørg også for at købe en god snor til din nye hvalp, så I kan gå ture udenfor under trygge og afslappede forhold. Du skal derfor sørge for, at hundesnoren er lang nok. Det er også altid en god idé at finde en hundesnor, der kan justeres efter dit og hundens behov.

Måske vil hunden gerne have lidt mere plads at gå på, og derfor kan det være rart, at den ikke skal føle sig begrænset, hvis du for eksempel lærer den at gå tur ude i haven.

Sørg også for at have rigeligt med hundeposer, så uheldet aldrig er ude, hvor du ikke er forberedt. Det er i næsten alle tilfælde også godt at have en ekstra hundepose i din lomme, hvis der nu skulle ske noget.

Læg også et par ekstra hundeposer i bilen, fordi du ofte kan opdage, at du nemt kan glemme hundeposerne, hvis I er af sted på farten.

Tænk gerne på hygiejne

Der er mange ting i hygiejnen, som du kan lægge mærke til og hjælpe din nye hvalp med. For eksempel kan pasning og rengøring af hundens pels være en essentiel del af hvalpens sundhed, og du bliver derfor også nødt til at undersøge og overveje kraftigt, om du skal købe nogle redskaber og supplementer, som gør det lettere at holde hundens pels ren.

Hvalpe har også brug for at blive børstet en gang imellem, og du kan med fordel undersøge, om du kan finde en god og billig børste, som du kun bruger til hvalpen.

Nogle gange kan det også være nødvendigt med en kam eller noget helt tredje til pelsplejen. Undersøg det gerne med din lokale dyrlæge.

Vælg det rette foder

Det rette foder er ekstremt vigtigt for en lille hundehvalp. Den skal have det i de rigtige mængder, foderet skal være sundt og ernærende for hunden, og samtidigt skal det også være det samme slags foder, som den fik hos den tidligere ejer, så den ikke skal opleve en stor omstilling af dens kost.

Det er vigtigt, at hunden kan føle sig tilfreds og glad for sin mad. Tit kan problemer med nye hvalpe blive sporet tilbage til fejlernæring på en eller anden måde i en eller anden grad.

Du kan derfor med fordel bruge lidt ekstra tid og energi på at finde den helt rigtige foder til din nye hundehvalp, så den kan have de bedste vilkår for at vokse, udvikle sig og falde godt til sammen med sin nye familie hos dig.

Legetøj

Hundehvalpe er ofte meget legesyge, og du kan med garanti finde stor glæde i at købe noget legetøj, som du kan bruge til at opdrage og have det sjovt med din hund.

Der er ofte mange ting at vælge imellem, men prøv at sigte efter ting, der ikke er så besværlige eller komplicerede for en hundehvalp at forstå.

Du kan også med fordel finde legetøj, som er relativt simpelt – for eksempel er en snor eller bold altid en god investering for nye hundeejere. Hav det sjovt med din nye hund og prøv at slappe af. Det hele skal nok gå rigtig godt!

Find et stort udvalg af hvalpeudstyr lige HER

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?