Feber hos hund og hvordan du tager temperaturen

Feber hos hund og hvordan du tager temperaturen

17-05-2022

At hunde kan blive syge på samme måde som mennesker ved du sikkert i forvejen. Men måske vidste du ikke, at hunde rent faktisk også kan få feber. Feber er en indikation på, at der er noget galt med din hund. Den er højst sandsynligt syg. Hvad den fejler, og om det er alvorligt, er ikke til at svare på kun ud fra temperaturen.

Læs med herunder og få mere at vide om feber hos hunde, hundes normaltemperatur og hvordan du tager temperaturen på din hund.

Kan hunde overhovedet få feber?

Ja, nøjagtigt lige som mennesker kan hunde også få feber i forbindelse med sygdom. At en hund er varm, er dog ikke altid en indikator for, om hunden har feber. Lige efter at hunden har leget, løbet eller været på tur, kan den sagtens være meget varm, uden at have det vi forstår ved feber.

Har din hund feber i mere end en dag, bør du kontakte dyrlægen. Feber hos hunde er altid et fingerpeg om, at noget er galt i hundens krop. Om det er alvorligt, eller bare noget småt der går over af sig selv, kan ikke besvares ud fra temperaturen alene. Derfor bør du altid tage kontakt til din dyrlæge.

Hvad er feber hos hunde overhovedet?

Feber er en temperaturstigning i kroppen, hos både mennesker og dyr. Feber hos både hunde og mennesker er kroppens forsvar mod infektion. Når du har influenza kæmper din krop for at helbrede sig selv, hvormed feber er en af de værktøjer, kroppen bruger i forsøget på at blive rask.

Hvordan tager man hundens temperatur?

Du bruger et termometer af samme slags, som dem du bruger til mennesker. Smør termometeret ind i vaseline, så du ikke kommer til at gøre skade på hunden. Flyt halen og indfør termometeret lidt under en centimeter ind. Vent på biplyden, der indikerer, at termometeret er færdigt med sin måling.

Feber hos hunde er derefter påvist eller ikke. Tag altid hundens temperatur, mens den er i ro. Har hunden lige været ude at løbe rundt, får du en helt forkert aflæsning.

Hvilken temperatur skal en hund have?

Det er lidt forskelligt fra race til race, hvilken temperatur der er den normale. De fleste hunde har en normal temperatur på mellem 37,5 og 39 grader. Normal temperatur er den temperatur, hunden har, når den er helt i ro. Efter leg, løb eller gåtur kan den sagtens være varm uden at have feber.

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?