Er min kat overvægtig?, bliv klogere her.

Er min kat overvægtig?

03-05-2022

Det er så utrolig nemt for os at give efter for vores kattes uimodståelige tiltrækningskraft ved at lade dem få lidt ekstra godbidder eller en ekstra portion mad. Men at gøre dette regelmæssigt kan øge risikoen for fedme, som er en livsbegrænsende (og nogle gange livstruende) tilstand hos en kat.

Ifølge den seneste rapport fra 2014 fra Pet Food Manufacturers Association (PFMA) mener hele tre ud af fire dyrlæger (77%), at problemet med fedme hos katte og andre kæledyr er blevet forværret i løbet af de sidste fem år, mens hele to ud af tre ejere (63%) føler vigtigere problemer står over for deres kæledyr, måske helt uvidende om de konsekvenser, fedme kan have hos en kat.

Men hele 93% af katteejere siger, at de ville være bekymrede for at opdage, at deres kat er overvægtig, og at vi håber, at det betyder, at vi som katteejere er villige til at tage ordenlige handlinger mod dette.

Her er nogle mere interessante statistikker fra rapporten hos (PFMA):

  • 63% af kæledyrsejerne mener, at deres kæledyr har den optimale vægt.
  • Ifølge dyrlæger er procentdelen af ​​overvægtige katte ca. 40%.
  • Kun 37% af kæledyrsejere ved, hvordan man kontrollerer deres kæledyrs vægt på den rigtige måde.
  • 30% af kæledtrsejerne tjekker aldrig deres kæledyrs vægt.
  • Over en tredjedel af kæledyrsejere bruger "menneskelig" mad til at fodre med, som kan være for højt i fedt og nogle gange giftigt for kæledyret.
  • 68% af kæledyrsejere følger ikke professionel vejledning, når de skal beslutte den daglige portionsstørrelse. (Ofte er bagsiden af posen generel og ikke lige 100% til dit kæledyr).
  • En luns ost som gives til en kat svarer til, at vi spiser ni bidder selv.
  • Blot en stigning på 20% i kropsvægten kan bidrage til tilstande som diabetes, slidgigt og hjerte-kar- og luftvejssygdomme.

Vi anbefaler derfor at holde øje med din kats vægt, så den ikke bliver overvægtig og justere løbende i godbidder, fodermængde mm. før det er for sent, at rette enkelt.

Husk du kan finde alt til din kat indenfor kattefoder, kattegodbidder og kattetilbehør hos Dyreverdenen.

Kilde PFMA.

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?