Effektiv hundelegetøj til aktivering og leg

Effektiv hundelegetøj til aktivering og leg

10-12-2019

Det findes et utal af forskellige slags hundelegetøj på markedet, og det varierer meget både i kvalitet og pris. Derfor kan det være lidt en jungle at finde rundt i, hvilket legetøj der er bedst for din hund. Vi giver dig her et overblik over, hvilket legetøj, din hund har godt af.

 

Som hundeejer bliver du beriget med en masse skønne stunder med nærvær og sjov. Det effektive er når legen også fungerer som god træning eller stimulering for hunden. Her er det vigtigt at vælge legetøj af en solid kvalitet, som både kan holde til at blive rusket godt og grundigt i, og som ikke slider på hundens tænder. Din hund har højst sandsynligt mere energi end dig. Det kan i mange tilfælde skyldes, at din hund ikke bliver udfordret og er nær så meget ‘på’ som dig i hverdagen. Derfor har hunden brug for lege og diverse udfordringer, der både træner hundens fysiske og mentale udvikling.

 

Legetøj, der stimulerer din hund

Når det kommer til hundelegetøj, er det altid godt at gå efter klassiske lege. Hunden elsker at have noget at ruske i, noget der skal findes eller gribes. Derfor er det en god ide altid at have rigeligt med bolde og gummilegetøj af forskellig type og størrelse i huset. At tage hunden med ud i naturen og køre en omgang vildt boldkast er godt i forhold til at få hunden til at slappe af efterfølgende. Den meget aktive og hurtige leg udløser nemlig adrenalin hos hunden, som aktiverer hundens alarmberedskab i op til en halv time efter legen. Herefter vil hunden være meget afslappet.


Derudover kan reb og lignende ruskelegetøj også være effektivt til at aktivere hunden. Her er det vigtigt at legetøjet er utroligt slidstærkt og er lavet af et fleksibelt materiale. Her kan almindelige reb være meget hårde ved hundens tænder, og føles ubehageligt for hunden. Derfor er det en god ide at undersøge legetøjet grundigt og se hvilke styrker det har for din hund, før du investerer i det.


Hunden har brug for rigelig med aktivering og leg, og en gåtur i skoven er ikke altid nok til at køre hunden træt. Derfor er det en god ide at finde legetøj, der også mentalt aktiverer hunden og derfor er spændende leg både for dig og din firbenede ven.

 

Effektiv træning med hundelegetøj

For at din hund får det ønskede ud af træningen og samtidig er underholdt, er det vigtigt med rigelig med variation og måske også en overvejelse af, hvad du gerne vil opnå med træningen. Dybest set får træningen din hund til at føle sig nyttefuld og som en, der bidrager til fællesskabet i jeres familie. Derfor er det en god ide at lave øvelser, hvor hunden hjælper dig med at løse en opgave, henter noget til dig eller skal søge sig frem til noget via lugtesansen.

 

Her på dyreverdenen.dk finder du et stort varieret udvalg af effektivt og sjovt hundelegetøj. Alle produkter er nøje udvalgt for at sikre at der kun er legetøj af høj kvalitet i vores sortiment. Her finder du hundelegetøj som er perfekt til hundens mentale aktivering og er effektivt træningslegetøj. Har du brug for gode råd til at vælge det bedste hundelegetøj, er du velkommen til at kontakte os.

Relaterede produkter

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?