Dyrenes Vagtcentral 1812

Dyrenes Vagtcentral 1812

05-05-2022

Dyrenes vagtcentral er telefonnummeret 1812 og er en landsdækkende service, som vejleder i og omkring sager om dyr i nød. Dyrenes vagtcentral er en del af Dyrenes Beskyttelse og finansieres hovedsageligt af foreningens støtter. Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral modtager årligt mere end 118.000 opkald fra bekymrede og observante borgere, som har et dyr i nød, eller kender til en vanrøgtssag eller på en anden måde har behov for rådgivning omkring dyr i nød eller har brug for råd om hold og håndtering af dyr.

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral samarbejder blandt andet. med politiet, Falck, vildtplejestationer, internater og kommuner. Politiet inddrages i dyreværnssager. Dyrenes Beskyttelse er ikke en myndighed, men kan akut tage kontakt til en myndighed og foretage en politianmeldelse. Dyrenes Beskyttelse arbejder derfor tæt sammen med politiet i sager, hvor der er tale om vanrøgt.

Hvem tager røret hos Dyrenes vagtcentral?

Ringer du 1812, sker al vejledning på baggrund af erfaring hos personalet, samt Dyrenes Beskyttelses politik og de gældende retningslinjer for området. Bag vagtcentralen 1812 sidder et dedikeret team som dagligt rådgiver og vejleder alle som ringer ind fra hele landet. Teamet er sat sammen af mennesker med en bred viden omkring dyr. De fleste har en dyrefaglig baggrund, men teamet tæller også tidligere kredsformænd og andre ildsjæle, som lever og ånder for dyr.

Kan alle ringe til Dyrenes vagtcentral 1812?

Du kan ringe til Vagtcentralen 1812 hvis:

  • Du finder et dyr med tydeligt tegn på sygdom eller skade.
  • Du har mistanke om vanrøgt af hus- eller landbrugsdyr.
  • Du har mistanke om uansvarligt ejerskab.
  • Du har påkørt et dyr, som overlever ulykken.

Dyreambulancen

En af de vigtige dele af dyrenes vagtcentral 1812 er dyreredning, derfor har de i samarbejde med Falck, samt et dedikeret team af frivillige ambulanceførere, er dyreredningsbilen klar til at rykke ud, de er årligt ude til mere end 1600 sager omkring dyr i nød.

Hvordan får jeg fat i Dyrenes vagtcentral 1812?

Du ringer simpelt og enkelt 1812 på din telefon, vi anbefaler du altid lige undersøger præcis hvor du er henne eller har set dyret i tilfælde af det er løbet såret væk fra fx. et ulykkessted.

Koster det penge at ringe til Dyrenes vagtcentral 1812?

Det koster normalt ikke noget at ringe til Dyrenes vagtcentral 1812, men de enkelte udbydere af telefoni kan have en taks på omkring en krone i nogle tilfælde, da nummeret er et servicenummer, kontakt din udbyder hvis du er i tvivl.

Kilde. Dyrenes Beskyttelse.

Denne artikel er lavet for at skabe et større kendskab til denne her mulighed, for at hjælpe dyr i nød.

Billede: Call center agent photo created by Dragana_Gordic

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?