Derfor er antioxidanter er vigtige i din hunds og kats foder - Bliv meget klogere omkring hvorfor antioxidanter er vigtige i din hund og kats foder.

Antioxidanter er vigtige i din hunds og kats foder

20-09-2020

Meget dyrefoder er tilsat vitaminer, mineraler og andet kosttilskud, der kan berige et godt allroundfoder. I noget hunde- og kattefoder er der også tilsat forskellige antioxidanter. Det tilsættes for at gøre dyret sundere og for at mindske risikoen for sygdomme - og for at styrke immunforsvaret.

De frie radikaler, som alle har i kroppen, kan være nedbrydende for cellernes immun- og nervesystem. Det gælder derfor om at holde disse frie radikaler nede. Det kan antioxidanter være med til. Det giver derfor ret god mening at tilsætte antioxidanter til dyrenes foder.

Hvad gør antioxidanter?

De antioxidanter, der er i kroppen, er med til at forhindre, at de fri radikaler skader celler i nerve- og immunsystemerne. Antioxidanter findes naturligt i kroppen, og hvis du tilsætter lidt flere, så kan de tilsammen danne en form for endnu stærkere skjold imod angreb fra de frie radikaler.

Undersøgelser har også vist, at nogle hunde kan have gavn af tilskud med antioxidanter i forhold til at forebygge demens og øvrige kognitive dysfunktioner.

Giv din fysisk aktive hund tilskud med antioxidanter

Et nyere amerikansk studie viser, at fysisk meget aktive hunde har godt at få et tilskud af antioxidanter. Når hundens krop presses meget, så vil mængden af frie radikaler øges. Det kan medføre, at kroppen ikke kan følge med, og så kan det være svært for kroppen at bekæmpe de sygdomsangreb, der måtte komme. Når kroppen er presset, udvikles der ofte en tilstand, der kaldes oxidativ stress.

Den tilstand kan afhjælpes, hvis der i hundens foder er antioxidanterne C- og E-vitaminer. Forsøget viste, at hunde, der er fysisk meget aktive, har meget stor gavn af antioxidanterne i foderet, fordi det mindsker symptomerne på oxidativ stress og forebygger de lidelser, sådan en tilstand kan medføre.

Når de pågældende antioxidanter findes i hundens foder, så er det en både nem og effektiv måde at give hunden kosttilskuddet på.

Konsulter altid en dyrlæge

Hvis din meget fysiske hund viser symptomer på oxidativ stress, så er det en god idé at tage en tur forbi dyrlægen med hunden, inden du bare selv øger mængden af antioxidanter i hundens foder. Det kan være, at forandringerne skyldes noget helt andet, og det kan også være, at der skal en mere lægelig form for behandling til.

Der er også nogle mere kritiske røster, der mener, at det ikke skulle være lovligt at tilsætte diverse antioxidanter til dyrefoder. På NethundeGuiden.dk mener man for eksempel, at antioxidanter som tilskud til dyrefoder er direkte skadelige for dyret.

Der refereres til adskillige skader, som kan være mere eller mindre forudsigelige, når der kunstigt tilsættes flere antioxidanter, end dyrets krop selv kan producere.

Hold godt og dagligt øje med din hunds eller din kats generelle trivsel og tag den med til dyrlæge, når der er nogle ukendte eller forværrede symptomer, som du skal tage dig af. Den professionelle dyrlæge vil altid kunne undersøge dyret og give dig gode råd i forbindelse med noget behandling.

Antioxidanter kan der siges meget godt om. Det vigtige er, at du følger dyrlægens anvisninger.

 

Kilder:

https://www.nethundeguiden.dk/vis_artikel.php?id=87

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?