Hvor meget sover en hund?

Hvor meget sover en hund?

16-06-2020

Din hund har sammenlignet med dig brug for flere timers søvn. Søvnbehovet afhænger både af hundens alder, dens størrelse og daglige aktivitetsniveau. I gennemsnit skal den almindelige voksne hund gerne sove et sted mellem 12 og 14 timer i døgnet.

Større hunde vil ofte have et større behov for søvn, så der er forskel på timerne i kurven for en Sanktbernhardshund i forhold til en lille Chihuahua.

Hvor meget skal en hvalp sove?

Ligesom børn også behøver flere timer end voksne for at fordøje dagens nye indtryk, aktiviteter og læring, har din hvalp også behov mere søvn. En hvalp vil ofte have behov for op til 18 timers søvn dagligt. Derfor vil din hvalp have et større behov for søvn, som efterhånden vil blive mindre, som den vokser og udvikler sig. Ofte siger man hvalpe sover mindre og mindre som børn og det ville være mellem 12-18 timer dagligt.

Hvor meget skal den voksne hund sove?

Det kommer dog helt an på hundens race, aktivitet mm. men en voksen hund ville ofte sove 13-14 timer dagligt, nu mere aktiv nu mere kan den også have behov for at slappe af.

Hvor meget skal den ældre hund sove?

Præcis som mennesket vil hunden med alderen have brug for mere hvile, så den kan klare de fysiske og mentale strabadser, som dagen byder på. Derfor kan du opleve, at din hund efterhånden som den ældes, helt naturligt får et større behov for at trække sig tilbage. Et bud er 14-16 timer dagligt.

Skal min hund sove om natten?

Du har sikkert oplevet, at din hund oftere lægger sig hen i hundekurven for at få en lille lur eller flader ud på græsplænen midt på dagen. Det skyldes, at din hund ikke som du sover en lang sammenhængene nattesøvn, men derimod gerne sover flere gange om dagen.

Faktisk foregår cirka 50 % af hundens søvn om natten, hvor den sidste halvdel er spredt ud over dagen.

Forskellen ligger i, hvordan henholdsvis mennesker og hunde bearbejder dagens stimuli, hvilket foregår i REM-søvnen. Mennesket bruger cirka 25 % af deres sovetid i REM-søvn, hvor hunden kun bruger 10 % i denne fase. Derfor skal hunden oftere hvile gennem dagen, så den kan få bearbejdet indtryk løbende.

Giv din hund de optimale betingelser for en god søvn

Præcis som du selv har godt af mental og fysisk aktivitet gennem dagen, hvis du skal sove godt om natten, så gælder det også for din hund. Faktisk vil inaktivitet have en negativ indflydelse på din hunds søvn, hvilket både påvirker dens generelle helbred og livskvalitet. Find populært hunde aktivitetslegetøj her.

Derudover er det vigtigt, at din hund har et helle, hvor den kan trække sig tilbage og ikke blive forstyrret, hvis den har brug for at sove. Skab derfor en soveplads, hvor hunden får lov til at være i fred, når behovet for ro melder sig.

Er det en god ide med hund i sengen?

Der er fordele og ulemper ved at lade din hund sove i sengen, og du bør helt selv bedømme hvad du mener er det bedste for dit/jeres og hundens forhold, det er dig som ejer der sætter reglerne i hjemmet. Nogle a fordelene kan være tryghed, hygge at dele sengen med nogle, især hvis de bor alene. Et pr. af ulemperne kan være at hunde kan sprede lopper hvis de har fået dette, dette ville kunne komme selv om hunden ikke er i sengen, men chancen for at finde dem i sengen er større, når hunden ligger der, din hund kan fælde og der ville derfor være hår i sengen, der kan være snavs i hundens pels mm.

Sidder du stadig med et spørgsmål?

 Herunder har vi samlet en række ofte-stillede-spørgsmål, som kan give dig svar, på ting omkring hvor meget hunde sover som vi oftes får fra kunder, samlet et sted i vores lige Fag liste her under..

Hvor meget sover en hundehvalp?

En hvalp har lige som børn, brug for meget søvn, hvalpen har brug fur 12-18 timer dagligt søvn, nu ældre hvalpen bliver nu mindre ville den ofte sove i løbet af dagen. Hvalpen har brug for søvnen til at fordøje dagens nye indtryk, aktiviteter og læring.

Hvor meget sover en voksen hund?

En voksen hund har brug for ca. 13-14 timer daglig søvn, som er fordelt på natten og i løbet af dagen, det afhænger dog af hundens alder, race og daglige aktivitetsniveau, samt nu større race nu mere ville du ofte opleve hunden sover.

Hvor meget sover en gammel hund?

En ældre hund har brug for mere søvn end den voksne hund, det afhænger dog også af racen, størrelsen på hunden og dens aktivitetsniveau. Den ældre hund ville ofte sove i gennemsnit 14-16 timer i købet af en dag.

Min hund sover meget om dagen, er det normalt?

Det er helt normalt at din hund sover i løbet af dagen, den bruger denne tid på at slappe af og samtidig bearbejde dagens indtryk, normalt ville en hund sove hele natten som dig i 7-8 timer og efterfølgende tage det resterende i løbet af dagen, husk samtidig at hunde er vanedyr, så den ville hvis muligt ofte gøre det på de samme tidspunkter.

 

Psst. har du husket at sikre at hunden ligger ordenligt og behageligt?, ellers overvej en god solid hundeseng, som du kan købe lige HER

 

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?